ריח השבת כבר כאן, אבל ההכנות לארוחה נמשכות עם השף ישראל אהרוני שהגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (קשת 12) ובישל ממטבח ביתו כמה תוספות שווה לכם לאמץ, לארוחה הפעם ובכלל: מעין חצ'פורי במחבת וקראמבל תפוחי עץ חלומי בקרמל. קבלו את המתכון המלא:

חצ'פורי מחבת

המרכיבים:

לבצק יוגורט:

2 וחצי כוסות קמח 

2 כפות עלי תימין

2 כפות רוזמרין קצוץ

כפית אבקת אפייה

2 כפות שמן זית

2 גביעי יוגורט כבשים 

1 ביצה

מלח


למילוי:

150 גרם גבינת פטה, מפוררת

150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

100 גרם ריקוטה

ביצה

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, עשבי התיבול ואבקת האפייה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ולשים לבצק אחיד ונוח. מכסים בניילון נצמד ומחכים רבע שעה.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.

3. יוצרים מהבצק שני כדורים ומרדדים כל אחד לעיגול של כ-20 ס"מ. 

4. מניחים כמות נדיבה מהמילוי, אוספים את שולי הבצק אל מעל למילוי, מהדקים ומשטחים לפיתה ממולאת. מרדדים בעדינות בין שני דפי נייר אפייה. 

5. מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים את הבצק על המחבת ל-3 דקות. הופכים, מורחים בחמאה מומסת וחוזרים על הפעולה.

6. מגישים עם ירקות חתוכים.

קראמבל תפוחי עץ בקרמל 

המרכיבים:

6 תפוחי עץ ירוקים

כוס סוכר קליפת לימון מגורדת 

100 גרם חמאה מומסת

כפית וניל

צימוקים

לפירורי הבצק:

2 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 כפות סוכר חום

4 כפות שקדים פרוסים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מכינים קרמל: מחממים את המחבת ומוסיפים את הסוכר. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס לקרמל ענברי.

3. בינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים.

4. כשהקרמל מוכן יוצקים אותו בזריזות לכלי חסין חום. מוסיפים את החמאה המומסת והווניל, התפוחים והצימוקים, מכסים בנייר כסף וצולים 20 דקות. 

5. בינתיים מכינים את הקראמבל: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.

6. מוציאים את התפוחים מהתנור, מערבבים, מפזרים את הפירורים ואופים כ-20 דקות נוספות.