ליל הסדר מאחורינו ואיתו גם החג השני - אבל בכל זאת, אנחנו לא מתכוונים להפוך את ארוחות הצהריים שלנו לסתמיות ומשעממות. אם גם אתם מחפשים השראה למנות חדשות, אתם מוזמנים לקחת אותה מהשף אבי ביטון שהגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) כדי להכין ארוחת צהריים מיוחדת וטעימה שכוללת כנפיים, כבדי עוף ביין ואפילו בקלאווה ברוח המימונה. המתכון המלא:

כבדי עוף ביין אדום על פירה בטטה

המרכיבים:

500 גרם כבדי עוף נקיים

4 כפות שמן קנולה

חצי כוס יין אדום

4 ענפי תימין

מעט סילאן

מלח

פלפל שחור

 

לפירה:

2 בטטות, קלופות ופרוסות בעובי סנטימטר

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות במים רותחים עם מעט מלח כ-15 דקות.
  2. בינתיים צורבים במחבת רחבה את הכבדים בשמן קנולה כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את היין, התימין והסילאן ומצמצמים כ-4 דקות.
  3. מסננים את הבטטה, מייבשים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מועכים במזלג ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעט סוכר.
  4. יוצקים מעל את הכבדים ורוטב היין.

 

כנפיים עם טריק

המרכיבים:

500 גרם כנפיים חצויות

מלח

 

לרוטב:

מים

צרור כוסברה, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

כפית פפריקה מתוקה

1 כף דבש או סילאן

אופן ההכנה:

  1. שופכים למחבת רחבה מים עד גובה של כסנטימטר, מכניסים את הכנפיים ומביאים לרתיחה. מכסים. מחכים שהמים יצטמצמו והופכים את הכנפיים.
  2. כשהמחבת יבשה מאוד מוסיפים מעט מלח, וממשיכים לצרוב את הכנפיים כ-4 דקות מכל צד.
  3. מוסיפים למחבת מעט מים ושום כתוש. מוסיפים כוסברה ופפריקה.
  4. מוסיפים דבש או סילאן ומבשלים כמה דקות.

 

בקלאווה מרוקאית במחבת

המרכיבים:

300 גרם פיצוחים מעורבים (בוטנים, פיסטוקים, אגוזים)

4 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

כפית מי זהר

3 כפות שמן קנולה

עלי פילו

מעט שמן לטיגון

דבש

קוקוס

ריקוטה

ריקוטה (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את הפיצוחים, הסוכר, הקינמון, מי הזהר והשמן לקבלת מחית גרגירית.
  2. לוקחים דף פילו ומקפלים לשניים. מסדרים מעט מתערובת האגוזים ומקפלים בצורת מלבן או ריבוע.
  3. מחממים מעט שמן קנולה במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
  4. מגישים עם מעט דבש וקוקוס מלמעלה.