אחרי שאתמול אהרוני לימד אותנו להכין בצק פילו עם גבינות וארטישוק, פורל בחמאת לימון ופנקייק ריקוטה, השף בישל גם היום ממטבח ביתו כמה מנות מיוחדות לחג השבועות בתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12). הפעם, אהרוני הכין לנו נודי ריקוטה ברוטב עגבניות, לברק צלוי ומשמשים מזוגגים - ואלה המתכונים המלאים.

נודי ריקוטה ברוטב עגבניות

המצרכים:

לנודי:

500 גרם ריקוטה פרסקה

חצי כוס גרנה פדנו מגוררת

ביצה

חלמון

כוס קמח סמולה

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

2 שיני שום, פרוסות

קופסת עגבניות מרוסקות

כף רכז עגבניות

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרנה פדנו מגוררת

עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הנודי, צרים מהם גלילים וחותכים לפיסות.
  2. מבשלים במי מלח כ-3 דקות.
  3. הרוטב: מחממים במחבת את השמן, המרווה והשום ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומבשלים עוד 2 דקות.
  4. מעבירים מהרוטב לצלחות ומסדרים עליו את הנודי.
  5. מפזרים עלי בזיליקום וגרנו פדנה מגורדת ומגישים.

 

לברק צלוי עם זיתים ופסטו

המצרכים:

2 דגי לברק

חופן עגבניות שרי צבעוניות

בצל קלוף

10 זיתי קלמטה

2 בצלים סגולים, קלופים

4 שיני שום, קצוצות

פלפל ירוק חריף

חצי כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים בדגים חריצים צפופים משני הצדדים ומסדרים אותם בתבנית.
  2. חוצים את העגבניות, חותכים את הבצל לפלחים ומחרצנים את הזיתים.
  3. מערבבים את הירקות ומפזרים בתבנית מסביב לדג.
  4. מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, שמן הזית והלימון עד לקבלת תערובת פירורית. ממליחים ומפלפלים.
  5. מפזרים את התערובת על הדגים והירקות.
  6. צולים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.

 

משמשים מזוגגים ביוגורט ודבש

המצרכים:

12 משמשים יפים וסמוקים

40 גרם חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

מעט סוכר חום

 

להגשה:

יוגורט

סירופ מייפל

עלי נענע

גרנולה

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים ומגלענים את המשמשים ומסדרים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה.
  2. מערבבים את החמאה המומסת עם הווניל ומורחים את המשמשים. מפזרים סוכר.
  3. מחממים את הגריל הביתי וצולים את המשמשים.
  4. מסדרים את המשמשים הצלויים על צלחת יפה, מפזרים יוגורט, יוצקים מייפל ומקשטים בעלי נענע ומעט גרנולה.