זוכה העונה החמישית של "מאסטר שף", מסימיליאנו די מטאו, הצליח לרגש אותנו עם אוכל איטלקי אמיתי - אבל כזה שגם מתכתב עם המטבח הישראלי בגובה העיניים. מאז שקטף את התואר הנכסף בשנת 2015, עסק מסימיליאנו בפרויקטים קולינריים שונים, וכעת הוא מגיע לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) לספיישל מיוחד.

רגע לפני עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" היום אחרי החדשות בקשת 12, מסימיליאנו הכין יחד עם ריטה גולדשטיין ארוחה איטלקית כהלכתה: ריזוטו, כפתורי רביולי ברוטב חמאה ומרווה ואגסים ביין לבן לקינוח. המתכונים המלאים:

ריזוטו דלעת ביין לבן וגבינות

המרכיבים (4 מנות):

300 גרם אורז ארבוריו/קרנרולי לריזוטו

חצי קילו דלעת כתומה, חתוכה לקוביות של סנטימטר

50 גרם חמאה

1 בצל שאלוט, קצוץ

חצי כוס יין לבן יבש

200 גרם גרנה פדנו מגוררת

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

לציר הירקות:

מעט שמן זית

1 גבעול סלרי

1 גזר, חתוך לאורכו

1 בצל, חצוי ולא מקולף

 

להגשה:

2 כפות יוגורט יווני

חצי כוס גרעיני דלעת קלויים

100 גרם גבינת פטה עיזים או כבשים

גרנה פדנו

אופן ההכנה:

  1. מכינים ציר ירקות: מטגנים מעט את הירקות, מוסיפים מים ומבשלים לריכוך.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הדלעת היטב עם מעט מלח, פלפל ושמן זית, מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים עד לריכוך.
  3. ממיסים במחבת רחבה חצי מכמות החמאה ומטגנים את השאלוט הקצוץ במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא נעשה שקוף.
  4. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא מתאדה לחלוטין.
  5. מוסיפים 2 מצקות מציר הירקות לאורז וממשיכים לבשל. לאחר כמה דקות מוסיפים עוד מצקת מציר הירקות וחוזר חלילה עד לקבלת מרקם אל דנטה.
  6. מוסיפים את הדלעת ומחצית החמאה הנותרת ומערבבים. מוסיפים את הגרנה פדנו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את היוגורט וגרעיני הדלעת, מפזרים הפטה ומגררים גרנה פדנו.

 

כפתורי רביולי ברוטב חמאה ועלי מרווה

המרכיבים (5 מנות):

לבצק:

600 גרם קמח 00

6 ביצים שלמות

4 כפות שמן זית

רבע כפית מלח שטוחה

 

למילוי:

20 גרם חמאה רכה

100 גרם גרנה פדנו מגוררת

300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

רבע כפית מלח

1 חלמון

 

לרוטב:

150 גרם חמאה

עלי מרווה

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרנה פדנו

 

אופן ההכנה:

  1. לשים במיקסר את מרכיבי הבצק עד לקבלת מסה אחידה שלא נדבקת לידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  2. מערבבים את מרכיבי המלית.
  3. פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או על ידי רידוד. קורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל מעט קמח.
  4. מביאים לרתיחה סיר עם מים וכפית מלח. מעבירים מצקת אחת ממי המלח למחבת ומוסיפים עוד רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
  5. מוסיפים למחבת את החמאה ועלי המרווה ומבשלים עד לקבלת מרקם קרמי.
  6. מבשלים את הרביולי במי המלח הרותחים 2-3 דקות, ומוציאים לתוך מחבת הרוטב. מערבבים עד שהם עטופים היטב בקרם החמאה. מגררים מעל גרנה פדנו ומגישים.

 

אגסים ביין לבן

המרכיבים (4 מנות):

4 אגסים בשלים

1 כוס יין לבן יבש

2 כפות סוכר

1 כוכב אניס

2 מקלות ציפורן

1 מקל קינמון באורך כסנטימטר

100 גרם פיסטוקים או אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האגסים בשלמותם, ומשאירים את הגבעולים.
  2. חותכים את תחתיות האגסים כדי שיוכלו לעמוד, ומסדרים אותם בסיר קטן ועמוק ברוחב שמתאים בדיוק לארבעתם (גבעולים כלפי מעלה).
  3. מוסיפים יין, סוכר, תבלינים וכוס מים ומכסים את הסיר במכסה או בנייר כסף. מבשלים 20 דקות על להבה גבוהה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  4. מעבירים את האגסים בעזרת כף גדולה לצלחת הגשה, שופכים מעט מהרוטב שנשאר בסיר ומפזרים פיסטוקים קלויים.