קישים, מאפים, פסטות וכמובן עוגות גבינה - חג השבועות הוא הזדמנות לחגוג עם מגוון רחב של מאכלים שכיף להכין כל השנה, אבל בחג אפילו כיף יותר. בין אם אתם מהאנשים שמתכוננים לשבועות ימים ארוכים לפני ומתכננים את התפריט לארוחת החג לפרטי פרטים ובין אתם מהמאלתרים ברגע האחרון, בוודאי תשמחו לשמוע שהשף ישראל אהרוני הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) כדי לבשל ממטבח ביתו ארוחת שבועות כהלכתה. המתכונים המלאים:

גבינות וארטישוק בבצק פילו

המצרכים:

דפי פילו מופשרים

שמן זית, למריחה

חצי כוס פירורי לחם

 

למילוי:

צנצנת של ארטישוקים קטנים, מסוננים

ריקוטה פרסקה

תערובת של 4 גבינות מגוררות

3 בצלים ירוקים, קצוצים

פלפל שחור גרוס

ריקוטה (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הארטישוקים המסוננים ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המילוי.
  2. חותכים את דפי הפילו ל-12 מלבנים של כ-20 על 30 ס"מ.
  3. מורחים את הדפים בשמן זית. מפזרים על חצי מהמלבנים פירורי לחם וסוגרים במלבנים הנותרים.
  4. מניחים בקצה של כל זוג מלבנים תלולית של מילוי ומגלגלים לגליל (6 בסך הכל). מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים חצי שעה בחום של 170 מעלות.

 

פורל ואספרגוס בחמאת לימון וצלפים

המצרכים:

2 דגי פורל טריים

מעט קמח, לקימוח הדגים

מלח

פלפל שחור

40 גרם חמאה, לטיגון

לימון

אספרגוס

 

לרוטב:

40 גרם חמאה

כף צלפים במלח, שטופים

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח עם מעט מלח ופלפל. חורצים בכל צד של הדג כחמישה חריצים ומצפים בתערובת הקמח.
  2. מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הדגים 3-4 דקות מכל צד.
  3. סוחטים את הלימון פנימה ומבשלים עוד דקה. מעבירים לצלחת.
  4. קולפים את האספרגוס, מבשלים במי מלח רותחים 3-4 דקות ומסננים. מניחים ליד הפורלים.
  5. לרוטב: מחממים במחבת את החמאה והצלפים. כשהחמאה מבעבעת מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים דקה.
  6. יוצקים את הרוטב על הדגים והאספרגוס, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

 

פנקייק ריקוטה

המצרכים:

4 חלבונים

4 כפות סוכר

3 חלמונים

250 גרם ריקוטה

שלושת רבעי כוס חלב

כוס קמח תופח

כפית תמצית וניל

חמאה לטיגון

יוגורט סמיך

פירות אדומים טריים

דבש

 

יוגורט (צילום: יח"צ גד)
צילום: יח"צ גד

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  2. מערבלים את החלמונים עם הגבינה והחלב. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות.
  3. מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים תמצית וניל.
  4. מטגנים פנקייקים בחמאה ומעבירים לצלחת.
  5. מגישים עם יוגורט, פירות אדומים וזילוף של דבש.