אומרים שיום שלישי - פעמיים כי טוב, ואין לנו ספק שזה נכון כי היום השף חיים כהן הגיע לבשל ממטבח ביתו בתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ארוחת צהריים שכוללת סביח בפיתה שמייצרים יחד וקציצות דגים עם קישואים ותפוחי אדמה. המתכונים המלאים:

פיתה סביח

לפיתה:

400 גרם קמח לבן

1 כף סוכר

10 גרם שמרים יבשים

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

כוס וחצי מים חמימים

לתוספות:

חציל

4 ביצים

6 תפוחי אדמה מבושלים

עגבנייה

עמבה

  1. מערבבים הכל חוץ מהמים במיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את המים בהדרגה (יכול להיות שתצטרכו קצת יותר או קצת פחות מים). לשים 10 דקות. הבצק צריך להיות קצת דביק אבל לא יותר מדי.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח והופכים אותו לגליל. אם הוא מרגיש דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
  3. יוצרים מהגליל 2 כדורי בצק חלקים, ומניחים בין שתי מגבות למנוחה של 5 דקות. לאחר מכן פותחים את הבצק לפיתה גדולה ומניחים שוב בין שתי מגבות להתפחה של 30 דקות.
  4. בינתיים מבשלים את הביצים ותפוחי האדמה ופורסים אותם ואת העגבנייה.
  5. פותחים את הבצק על מחבת טפלון ללא שמן עם תחתית כפולה, מורחים עמבה ומסדרים פרוסות ביצה קשה, פרוסות תפוחי אדמה ופרוסות עגבנייה. מכסים בבצק השני. מהדקים את הקצוות של הבצק לפיתה ממולאת ומדליקים את האש. מחכים כ-3 דקות והופכים את הפיתה לצד השני.

קציצות דגים וקישואים

5 קישואים בינוניים

3-4 תפוחי אדמה

800 גרם פילה דניס/לברק/בורי בלי העור

חלבון ביצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

חמאה

5 שיני שום, קצוצות

2 בצלים, קצוצים

כוס יין לבן יבש

  1. חורצים את הקישואים עם פסים (פוצעים אותם) ופורסים אותם.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה.
  3. קוצצים את פילה הדג, מוסיפים חלבון ביצה, מלח ופלפל ומעט מהבצל הקצוץ ויוצרים קציצות.
  4. מחממים במחבת שמן זית וחמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים שום ובצל ומאדים.
  5. מוסיפים יין לבן ומאדים את האלכוהול.
  6. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הקישואים וקוביות תפוחי האדמה לבישול של כ-6 דקות, עד שהקישואים מוכנים.