התכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ממשיכה לספק לנו רעיונות לארוחות צהריים שאפשר לתקתק בקלות מידיהם של השפים המובילים בישראל. היום הגיע לתכנית ישראל אהרוני, שהפעם הכין לנו בשידור חי כמה מנות פשוטות אבל טעימות בטירוף: תבשיל עוף, שומר ותפוזים, סלט קישואים ופתיתים מטוגנים. המתכון המלא:

 

תבשיל עוף, שומר ותפוזים

המרכיבים:

4 כרעיים, חצויות

2 פקעות שומר

2 קולרבי

מלח

פלפל גרוס

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות

6 עלי מרווה

בצל סגול, פרוס

פלפל ירוק, פרוס

כף גרגירי שומר

2 וחצי כוסות מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת

3 כפות סוכר חום

3 כפות חומץ בלסמי

צ'ילי אדום קצוץ

כוסברה קצוצה, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השומר והקולרבי לחתיכות בגודל בינוני.
  2. ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים בשמן עד שהוא שחום. מוציאים.
  3. מטגנים את השום, המרווה, הבצל, הפלפל והשומר כ-3 דקות.
  4. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות.
  5. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

 

סלט קישואים צרובים בלימון עם יוגורט ונענע

המרכיבים:

5 קישואים קטנים, טריים ויפים

מלח

פלפל שחור גרוס

3 עלי מרווה

שמן זית

מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים

 

לרוטב:

2 כוסות יוגורט

מעט שמן זית

נענע קצוצה

מלח

פלפל שחור

 

יוגורט כבשים (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הקישואים לאורכם וחותכים לעובי 3 ס"מ. מליחים ומפלפלים.
  2. מחממים במחבת א שמן הזית יחד עם עלי המרווה. צורבים יפה את הקישואים עד שהם שחומים.
  3. יוצקים למחבת מעט מיץ וקליפת לימון ומבשלים כדקה. מוציאים לקערה ומניחים לקישואים להצטנן מעט.
  4. מערבבים יוגורט עם שמן זית, נענע, מלח ופלפל.
  5. יוצקים את הרוטב על הקישואים, מערבבים ומגישים.

 

פתיתים מטוגנים

המרכיבים:

פתיתים

בצל אדום

שום

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים בסיר עם מעט שמן.
  2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט.
  3. מוסיפים מים ומבשלים לפי הוראות היצרן.