הכנה של מאפים, מתוקים ומלוחים כאחד, לא חייבת להיות כל כך מסובכת. הודות לבצקים נפלאים כמו פילו, שאפשר פשוט להקפיא ולהפשיר בעת הצורך, הפעולה הזו הופכת לקלה מתמיד. היום (חמישי, 12:00 בקשת 12) למדנו להכין מאפים מפנקים יחד עם השף קונדיטור האהוב והמצליח מיקי שמו, שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד והכין יחד איתנו מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים, מאפה פילו במילוי ריקוטה וחמוציות, סלט ירוק ברוטב הדרים וטרייפל וניל, פירות וקראנץ'. המתכונים המלאים:

>> מתכונים לארוחה מפסקת

>> מתכונים לשבירת הצום

 

מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים

המרכיבים (4 מאפים):

8 עלי פילו שהופשרו לילה במקרר

150 גרם חמאה מומסת

למלית:

250 גרם גבינת שמנת 30%

250 גרם גבינת פטה

1 ביצה

1 כף קורנפלור

2 פלפלים בינונים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות של חצי ס"מ

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

קצח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות, הביצה והקורנפלור בקערה. מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים היטב.
  3. מרכיבים את המאפים: מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון, ומסדרים רבע מכמות המלית לאורכו. מגלגלים לגליל צר וארוך.
  4. מעבירים את הגליל לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה ובביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותה דרך 3 גלילים נוספים.
  5. אופים 20-18 דקות עד להזהבה.

** אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני הגשה.

 

סלט ירוק ברוטב הדרים

המרכיבים:

מיקס חסות

לרוטב:

1 מיץ מתפוז אחד או 3 כפות מיץ תפוזים

3 כפות שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים. אפשר לקשט באגוזים.

 

מאפה פילו במילוי ריקוטה וחמוציות

המרכיבים (4 מאפים):

8 עלי פילו מופשרים

150 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

75 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות קמח

1 כף קורנפלור

חצי כוס חמוציות מיובשות

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לקישוט:

אבקת סוכר  

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: מערבבים גבינה ואבקת סוכר בקערה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ביצה, תמצית וניל, קליפת לימון, קמח וקורנפלור ומערבבים מעט לקבלת תערובות אחידה. מוסיפים חמוציות ומערבבים שוב.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מניחים עלה פילו על משטח העבודה ועליו עלה נוסף. מברישים מיד את העלה העליון בחמאה. מסדרים רבע מהמלית בתחתית העלה, מגלגלים לגליל צר ומסובבים לצורת ספירלה. מכינים באותה הדרך 3 גלילים נוספים.
  4. מסדרים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט חמאה ובביצה טרופה.
  5. אופים 20-15 דקות עד להזהבה.
  6. מצננים וזורים אבקת סוכר. שומרים במקרר עד 4 ימים.

 

טרייפל וניל, פירות וקראנץ'

המרכיבים:

לסלט פירות:

2 תפוחי פינק ליידי

2 נקטרינות או אפרסקים

חופן ענבים שחורים

חופן ענבים ירוקים

מיץ מ-2 תפוזים

כפית תמצית וניל

לקראנץ':

4 עלי פילו, חתוכים לרצועות צרות

שמן לטיגון

לקציפת וניל:

שני גביעי קרם מסקרפונה

לקישוט:

סילאן

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. סלט הפירות: חותכים את הפירות לקוביות. סוחטים את מיץ התפוזים, מערבבים עם הווניל ואז עם הפירות החתוכים.
  2. מטגנים את רצועות הפילו עד להזהבה.
  3. מקציפים את קרם המסקרפונה.
  4. מרכיבים את הטרייפל: מעבירים לקערה גדולה את סלט הפירות (זו תהיה השכבה התחתונה). מעליו מסדרים את קציפת הווניל. מעטרים בסילאן ובפילו המטוגן ובוזקים אבקת סוכר.