בזמנים שבהם אי אפשר לעלות מטוס ולקפוץ לתאילנד, סין או ויאטנם, לפחות אפשר להתפנק עם ארוחה אסייתית אותנטית ומקורית. מחר יגיע השף יובל בן נריה ("טאיזו", "מיאזאקי") להכין לנו אחת כזאת במסגרת התוכנית ישראל מבשלת יחד (שני, 12:00 בקשת 12) והפעם בתפריט יש ספרינג רול במילוי בקר, פילה דג עם קארי עגבניות ויוגורט וירקות סיניים. המתכונים המלאים.

 

ספרינג רול במילוי בקר

המרכיבים (4 מנות):

2 פרוסות פילה, במשקל 150 גרם ובעובי של שתי אצבעות כל אחת

מלח

פלפל שחור

1 חבילת דפי אורז יבשים 

מלפפון, חתוך למקלות

נבטים סיניים 

חצי כרוב, חתוך דק דק

צ'ילי ירוק, חתוך

כוסברה

עלי בזיל 

 

לרוטב:

4 יח' צ'ילי אדום, חתוך גס

2 שיני שום בינוניות, דפוקות

חצי כוס חומץ אורז

רבע כוס סויה בהירה

2 כפות סוכר לבן

מיץ מ-1 קטן ליים (או חצי לימון)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לקבלת רוטב אחיד.
  2. מלהיטים מחבת על אש בינונית-גבוהה.
  3. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל משני הצדדים.
  4. מוסיפים שמן למחבת וצולים את הנתחים כשתי דקות מכל צד. מניחים בצד לצינון, ופורסים.
  5. ממלאים תבנית במים ומניחים בתוכה דף אורז עד שהוא מתרכך ומוכן לעבודה.
  6. מניחים על דף האורז סלייס של בשר צרוב וירקות, מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מניחים בצד ומכסים במגבת. ממשיכים כך עם כל דפי האורז.
  7. מגישים עם הרוטב.

 

פילה דג עם קארי עגבניות ויוגורט

המרכיבים (4 מנות):

 

4 יח' פילה דניס או לברק

מלח

פלפל שחור

מעט משמן נייטרלי (סויה, חמניות וכו')

עלי כוסברה 

שמנת חמוצה 

אורז מאודה

 

לרוטב:

100 גרם חמאה 

4 יח' פלפל שושקה יבש, חתוך גס 

חצי כף זרעי חרדל שחור (אפשרי להמיר בצהוב)

2 כפות פפריקה חריפה 

חצי כף כורכום 

8 שיני שום 

5 תמרים מגולענים

1 כף מלח 

כף וחצי סוכר לבן 

4 כוסות עגבניות מרוסקות 

1 כוס יוגורט 

1 כוס שמנת מתוקה 32 אחוז 

 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם הרוטב: מחממים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את השושקה ואת זרעי החרדל ומטגנים כמה דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים עוד כ-5 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, כדי שהתבלינים לא יישרפו.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את התמרים ומבשלים כמה דקות.
  4. מוסיפים מלח, סוכר ועגבניות ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים יוגורט ומבשלים עוד כ-20 דקות. כשהטעם הטרי של העגבניות נעלם לגמרי מוסיפים את השמנת מתוקה.
  5. טוחנים ומתקנים תיבול (מלח/סוכר) במידת הצורך. 
  6. כשהרוטב מוכן מחממים מחבת כבדה.
  7. מתבלים את הדג במלח ופלפל, משמנים את המחבת במעט שמן ומטגנים את הדג על צד העור כ-4 דקות, עד שהעור נהיה קריספי והדג מתנתק בקלות מהמחבת. הופכים את הדג ומטגנים על הבשר כדקה וחצי, עד שהוא מוכן.
  8. מניחים את הפילה על צלחת, יוצקים מהרוטב על הדג, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים לצד שמנת חמוצה ואורז מאודה.

ירקות סיניים

המרכיבים (4 מנות):

צרור תרד 

צרור עלי מנגולד

חופן גדול של פטריות טריות (מה שיש)

4 פטריות שיטאקה יבשות, מושרות מראש כשעתיים במים פושרים

2 שיני שום

אצבע קטנה של ג'ינג'ר (4 ס"מ), קצוצה דק

200 גרם ברוקולי, מפורק לתפרחות קטנות

 

לרוטב:

1 כוס סויה בטעם פטריות (או רוטב אויסטר)

1 כף שמן שומשום 

חצי כוס מים 

2 כפות סוכר 

5 שיני שום שבורות 

 

 אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום נהיה רך לחלוטין והנוזל נהיה סמיך. מסננים ומצננים. 
  2. מנתקים את עלי התרד והמנגולד מהגבעולים וחותכים גס מאוד. פורסים את הפטריות והשום דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת ווק/מחבת עמוקה.
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר והברוקולי וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים את העלים הירוקים ומטגנים עד שהם מוציאים את הנוזלים שלהם ו"נופלים".
  5. מוסיפים מהרוטב עד שהוא עוטף יפה את כל הירקות, טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך.