רצף השבתות והחגים כבר גורם לנו לשכוח איזה יום היום, אבל זו ממש לא סיבה להפסיק להשקיע בארוחות. שבת בפתח, ולכבודה השף אבי ביטון הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד והכין ממטבח ביתו ארוחת שבת מסורתית - אבל כזאת שלא תוכלו לשכוח בקרוב, כולל דג בחצילים, סלט שומר וקוסקוס שעשוי שימו לב - מלחם. 

דג בחצילים ועגבניות

המרכיבים:

3 פילה דג, חתוך לקוביות

5 כפות שמן זית

1 חציל בינוני, חתוך לקוביות

5 שיני שום, כתושות

1 פלפל חריף, פרוס דק

5 עגבניות, חתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור

להגשה:

לחם לבן

טחינה

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את החצילים, השום והפלפל ומטגנים 5 דקות.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים מלח ופלפל ואת הדגים ומבשלים 7 דקות.

4. מגישים עם מעט טחינה ולחם לבן.

 

סלט שומר, הדרים ופטה

המרכיבים:

1 שומר, חתוך לקוביות קטנות

צרור כוסברה, קצוץ

2 כפות פיסטוקים קצוצים

פלפל חריף, קצוץ

2 כפות סילאן

מיץ מחצי תפוז

מיץ לימון

שמן זית

מלח

להגשה:

גבינת פטה

גבינת פטה (צילום: דניאל לילה )
צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.

2. מגישים עם מעט גבינת פטה איכותית

 

קוסקוס לחם עם בשר טחון וסלט של סוליקה

המרכיבים:

8 פרוסות לחם לבן

5 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

חצי כפית כמון

מלח

חצי כפית פלפל שחור

לבשר:

חצי קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

חצי כפית ראס אל חנות

לסלט העגבניות:

3 עגבניות, קצוצות

צרור כוסברה, קצוץ

1 פלפל חריף, קצוץ

בצל לבן, קצוץ

רבע לימון, קצוץ עם הקליפה

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה.

2. טוחנים את הלחם במעבד המזון לפירורים, מוסיפים למחבת ומתבלים בכמון, מלח ופלפל. מערבבים קלות ומניחים בצד.

3. הבשר: מזהיבים את הבצל במחבת. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל וראס אל חנות ומטגנים כ-8 דקות.

4. הסלט: מערבבים את כל המרכיבים.

5. מגישים את הקוסקוס עם הבשר והסלט.