אבי פרץ וליאור חפצדי קטפו את הניצחון הגדול בעונה השנייה של "MKR המטבח המנצח" בזכות יכולת קולינרית יוצאת דופן ומקוריות שבאה לידי ביטוי בכל מנה ומנה. השפים הירושלמיים שכבר בישלו בעבר לראש הממשלה נתניהו העבירו לנו שיעור פרטי במטבח במסגרת התוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) והכינו פסטייה פרגית עם צ'אטני תאנים, פסטה טליאטלה ים תיכונית וסלט כרובית. המתכונים המלאים:

 

פסטייה פרגית עם צ'אטני תאנים

המרכיבים (12-14 פסטיות):

לפסטייה:

1 חבילת בצק פילו

500 גרם פרגיות

מלח

פלפל

בהרט

שמן זית לטיגון

2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות

מעט סילאן (לא חובה)

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

3 כפות חמוציות, פרוסות

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

1 ביצה, טרופה

2 כפות פיסטוקים גרוסים

 

לצ'אטני תאנים:

10 תאנים בשלות

2 כוסות יין לבן

2 כפות סוכר חום

פלפל אנגלי

מקל קינמון

ציפורן

הל

 

אופן ההכנה:

  1. לפסטייה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל בהרט וקצת שמן זית במחבת פסים. קוצצים לקוביות קטנות.
  3. מטגנים בצל, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרגיות, העשבים, החמוציות ואגוזי המלך. מתבלים במלח, פלפל בהרט ומעט סילאן ומערבבים היטב.
  4. פורסים את דפי הפילו, מניחים על כל דף כף גדושה מהמילוי ומגלגלים. מורחים בביצה ומפזרים פיסטוקים גרוסים.
  5. אופים כ-15 דקות, עד להשחמה יפה.
  6. לצ'אטני: מחממים בסיר בינוני את היין עם הסוכר החום והתבלינים עד רתיחה.
  7. מוסיפים את התאנים ומבשלים כ-5 דקות.
  8. מגישים את הפסטייה עם הצ'אטני.

פסטה טליאטלה ים תיכונית

המרכיבים:

1 חבילת פסטה טליאטלה

שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

10 עגבניות שרי תמר, חצויות

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 חציל, צלוי, קלוף וחתוך לרצועות

מלח

פלפל שחור

אורגנו טרי

2 עגבניות מגורדות

1 צרור בצל ירוק, קצוץ

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

עלי בזיליקום מופרדים

עלי תרד שטופים

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר עם מים, מלח ומעט שמן זית לפסטה.
  2. מטגנים במחבת שום פרוס, עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה ורצועות חציל צלוי.
  3. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו טרי. מוספים את העגבניות המגורדות ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
  4. מבשלים את הפסטה, מסננים ומוסיפים למחבת. מקפיצים קלות ומוסיפים את כל הירוקים.

סלט כרובית צלויה  

המרכיבים:

1 כרובית, מפורקת לפרחים וחתוכה לסטייקים

שמן זית

2 עגבניות קצוצות

1 צרור בצל ירוק, קצוץ

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 צרור נענע, קצוץ

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

טחינה גולמית

רכז רימונים

חופן צנוברים קלויים

כוס גרגירי רימון

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הכרובית בשמן זית וצורבים במחבת פסים עד לריכוך.
  2. בכלי נפרד מערבבים עגבניות, בצל ירוק, פטרוזיליה ונענע ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
  3. מעבירים את הכרוביות בכלי, מזלפים טחינה גולמית ומפזרים את העגבניות המתובלות. מזלפים רכז רימונים ומפזרים צנוברים קלויים וגרגירי רימון.