גם היום הגיע השף חיים כהן לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) להכין בשידור חי ממטבח ביתו ארוחת צהריים קלה, טעימה ומשביעה שכוללת עוגת עוף ופתיתים, סמבוסק וסלט שומר. המתכונים המלאים:

עוגת עוף ופתיתים

המרכיבים:

חצי קילו עוף טחון

מלח

פלפל שחור

פטרוזיליה קצוצה

ביצה

בצל מטוגן

שמן

300 גרם לבבות וטחול של עוף

בצל, קצוץ

חבילת פתיתים

3 וחצי כוסות מיץ עגבניות טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את העוף במלח, פלפל ופטרוזיליה. מוסיפים פנימה ביצה ובצל מטוגן, מערבבים ושמים בצד.
  2. מטגנים את הלבבות והטחול, קוצצים ומוסיפים לבשר העוף (לא את כל הכמות, חלק שומרים כדי להכניס לסיר אחר כך).
  3. מטגנים את הבצל בסיר – מניחים אותו על כל תחתית הסיר, לא מנערים ולא מערבבים. מוציאים את הבצל המטוגן ומטגנים את הפתיתים עד שהם מקבלים צבע חום. מוציאים לקערה.
  4. מחזירים את הבצל לתחתית הסיר.
  5. יוצרים קציצה ענקית בעובי של שתי אצבעות ומניחים אותה על הבצל המטוגן. עליה מסדרים את הפתיתים המטוגנים ואת הטחול והלבבות הקצוצים שלא הוספנו לתערובת הקציצות.
  6. מוסיפים את מיץ העגבניות ותבלינים אם רוצים, ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר ומבשלים 6-7 דקות.
  7. הופכים את הסיר על צלחת הגשה.

 

סמבוסק

המרכיבים:

לבצק:

2 כוסות קמח לחם

1 כוס מים

1 כפית מלח שטוחה

כפית סוכר שטוחה

למילוי:

חבילה של תרד טורקי או תרד עדין או מנגולד

200 גרם גבינת פטה או קשקבל

בצל קטן, קצוץ

פלפל ירוק חריף, קצוץ

 

גבינות גד (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

למריחה:

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק בידיים עד שנוצר בצק אחיד. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר.
  2. מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק בעובי כ-3 מ"מ. חוצים את העלה לשניים לאורך וחותכים כל מלבן ל-5-6 משולשים.
  3. מערבבים את מרכיבי המלית ומניחים כפית גדושה במרכז כל משולש. מקפלים את צלעות המשולש הארוכות זו מעל זו ומהדקים את השוליים.
  4. מחממים מחבת טפלון. כשהמחבת חמה מאוד קולים בה את המשולשים כדקה מכל צד, עד שהבצק מזכיר במראה פיתה עירקית ויש עליו בועות שחומות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, מברישים את הסמבוסק המוכנים בשמן זית ומגישים מיד.

 

סלט שומר ושקדים ירוקים

המרכיבים:

2 ראשי שומר

עגבניות מגי או עגבניות רגילות

כוסברה

מלפפון ירוק

שקדים ירוקים

לימון

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את השומר ואת העגבניות, הכוסברה והמלפפון ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את השקדים הירוקים ומתבלים בלימון ומלח.