שבוע הספיישל של "ישראל מבשלת יחד" עם זוכי "מאסטר שף" הגיע לסיומו, ואין דרך טובה יותר לסיים אותו מאשר עם ארוחה מידיה של נוף עתאמנה אסמעיל. הפעם אנחנו הולכים ליהנות מהמנות של זוכת העונה הרביעית: מנגולד ממולא בפריקה עם פילה דג ועגבניות שרופות ופירין סוטלאץ'. המתכונים המלאים:

מנגולד ממולא בפריקה עם פילה דג ועגבניות שרופות

המרכיבים (2 מנות):

1 כוס פריקה

1 צרור מנגולד

שמן זית

3 בצלים

5 עגבניות בשלות

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

פלפל שחור

לימון

ציר ירקות

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפריקה 40 דקות במי ברז, מסננים ושומרים בצד.
  2. חולטים את עלי המנגולד דקה-שתיים במים רותחים ומוציאים למי קרח. באותם מים מבשלים את הפריקה כמו פסטה עד לריכוך.
  3. בינתיים פורסים את הבצלים לחצאי עיגולים דקים ומטגנים בשמן הזית על להבה בינונית עד להשחמה מלאה, בערך 20 דקות.
  4. מחממים את התנור למצב גריל. חותכים את העגבניות לרבעים או שמיניות, בוזקים שמן זית ומלח וצולים עד להשחמה מלאה.
  5. מסננים את הפריקה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל המטוגן, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים.
  6. ממלאים את עלי המנגולד בתערובת הפריקה ומגלגלים לנקניק ארוך. אם נוצרים קרעים, עוטפים בעלה מנגולד נוסף. מסדרים בתבנית אפייה או במחבת (כזו שיכולה להיכנס לתנור), זולפים שמן זית ומוסיפים מלח, מיץ לימון וקצת מציר הירקות. צולים 7-8 דקות בחום של 250 מעלות.
  7. הדג: מתבלים את הפילטים במלח, פלפל ומעט גרידת לימון ומטגנים במחבת עד שהעור משחים לגמרי. הופכים לצד השני לשתי דקות בלבד, מוסיפים מיץ לימון ומורידים מהאש.
  8. מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת את המנגולד הממולא ולצידו את הדג ועגבניות צלויות. מפוררים פטה, מגרדים מעט קליפת לימון ומגישים.

פירין סוטלאץ'

המרכיבים:

כוס אורז עגול

300 מ"ל מים

250 מ"ל שמנת מתוקה

ליטר חלב

מקל וניל

שני שליש כוס סוכר

קורט מלח

כף קורנפלור

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ

 

לקישוט:

תפוז

שליש כוס סוכר

לימון

 

לדג:

2 פילה דניס

מלח

פלפל שחור

מעט גרידת לימון

שמן זית

מיץ לימון

 

להגשה:

פטה כבשים או עיזים

מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים נספגים.
  2. בסיר נוסף מחממים את השמנת, החלב, הווניל, הסוכר והמלח. מוציאים חצי כוס ושומרים בצד.
  3. מוסיפים לסיר עם תערובת השמנת את האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן.
  4. מערבבים בחצי הכוס שהפרשנו את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת האורז המבושל בזרם דק. מבשלים כ-7 דקות נוספות על אש נמוכה.
  5. מורידים מהאש ומערבבים את השוקולד פנימה.
  6. מוזגים לצלוחיות חסינות חום ומחממים גריל עליון בתנור על 250 מעלות.
  7. מכניסים את הקינוחים לתנור להשחמה של כמה דקות בודדות.
  8. לקישוט: מקלפים את התפוז וחותכים את הקליפות לרצועות דקות. שמים בקלחת קטנה יחד עם הסוכר וחצי מהלימון. מקלפים את התפוז לקבלת פלחים נקיים, טוחנים את התפוז באמצעות בלנדר מוט, מסננים ומוסיפים פנימה לתוך סיר הקליפות. מבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות לשקופות.