הימים הם ימי סגר, ובשילוב החגים - מדובר במתכון מנצח לתקופה שבה אפשר לשפר את הכישורים הקולינריים וללמוד להכין מנות חדשות, יצירתיות ומגרות. למזלנו, השפים המובילים בישראל מגיעים מדי צהריים למסך שלנו במסגרת התוכנית ישראל מבשלת יחד (כל יום, 12:00 בקשת 12) - והיום, רביעי, היה זה השף האהוב והוותיק שאול בן אדרת שלימד אותנו להכין טבית, קובה, קציצות בקר ואפילו סלט עם אורז. המתכונים המלאים:

>> מתכונים לארוחה מפסקת

>> מתכונים לשבירת הצום

טבית

המרכיבים (4 מנות):

1 עוף שלם (או חלקי עוף)

כוס וחצי אורז

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

חצי כוס רסק עגבניות

3 כפות בהרט

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

1 מקל קינמון

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כוס צנוברים קלויים

3-4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מטגנים את הבצל בסיר גדול (מסוג שיכול להיכנס לתנור).

3. מוסיפים רסק עגבניות, בהרט, מלח, פלפל, מקל קינמון ופפריקה מתוקה.

4. מטגנים את תערובת התבלינים דקה נוספת ומוסיפים את העוף. מצפים אותו בתערובת התבלינים וממשיכים לטגן עד שהעור משחים.

5. מוסיפים לסיר את האורז, הצנוברים ו-2 וחצי כוסות מים רותחים.

6. צולים מכוסה בתנור כשעה (או מבשלים על אש קטנה שעה-שעה וחצי).

** אפשר להוסיף לסיר חתיכות בשר ו/או ביצים.

קובה אדומה

המרכיבים:

למרק:

2 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

50 גרם בשר שריר

2 עצמות מח

ליטר וחצי מים

כפית מלח

2 כפיות סוכר

מיץ מלימון אחד

2 כפות רסק עגבניות

3 סלקים בינוניים, פרוסים

 

לתערובת הבשר:

כף שמן

1 בצל, קצוץ

250 גרם בשר טחון

50 גרם שומן כבש טחון

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית בהרט

3 כפות צנוברים קלויים

 

לקובה:

300 גרם סולת

כף שמן

שלושת רבעי כוס מים

 

להגשה: 

מיץ מלימון אחד

צרור קטן של נענע, קצוץ (עלים בלבד)

 

אופן ההכנה:

1. המרק: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, עצמות המח ושאר מרכיבי המרק ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.

2. תערובת הבשר: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומטגנים כ-3 דקות נוספות לסגירה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

3. הקובה: מערבבים את כל המרכיבים עד שהסולת רכה ורטובה כמו פלסטלינה (אם רוצים, אפשר להחליף את המים בנוזל המרק לצבע אדמדם וטעם עשיר יותר).

4. לוקחים כדור סולת קטן, משטחים על היד טוב טוב, ממלאים בכפית ממלית הבשר וסוגרים לכדור עגול. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.

5. מכניסים את כדורי הקובה למרק ומבשלים 20 דקות עד אש נמוכה. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל אם צריך.

6. לפני ההגשה סוחטים לתוך המרק מיץ לימון ומוסיפים נענע קצוצה.

קציצות בקר עם נענע ושומשום

לקציצות (6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טחון (עם 10% שומן)

1 בצל סגול, קצוץ

1 ביצה

חופן נענע מיובשת קצוצה

שליש כוס פרורי לחם או לחם רטוב סחוט

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל גרוס

רבע כפית בהרט

 

לטיגון:

1 כוס שומשום

חצי כוס שמן סויה

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.

2. יוצרים קציצות ומצפים בשומשום.

3. מטגנים בשמן חם ב-3 דקות מכל צד.

מתכון בדקה: סלט ירקות עם אורז קר

המרכיבים:

1 כוס אורז לבן מבושל

1 עגבנייה, קצוצה לקוביות קטנות

חצי בצל, קצוץ לקוביות קטנות

1 מלפפון, קצוץ לקוביות קטנות

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

1 מקל סלרי, פרוס לטבעות דקות

1 ענף שמיר, עלים בלבד

10 עלי נענע

10 עלי פטרוזיליה

10 עלי כוסברה

מיץ מלימון 1

4 כפיות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים.