ג'לי פלחי תפוזיםקינוח קטן וכיפי שאפשר להכין עם הילדים: מכינים את הג'לי ממיץ תפוזים טבעי ומגישים בתוך קליפת תפוז, בשביל הקטע![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
ברגע שמופיעים בסופר השקים של תפוזי המיץ המתוקים, הנבחר קונה בכל יום חמישי שלושה שקים. ביום שישי בצהריים הוא מכין את עמדת העבודה שלו (הכוללת שקית גדולה לקליפות, כדים ריקים ומסחטה) ושלושת השקים הופכים למיץ תפוזים טרי ונהדר שאין לו תחליף. מצד אחד – אני יכולה לשתות את כל הכדים, ככה כמו שהם, בלי להתלונן. מצד שני – התחשק גם לעשות אתם משהו אחר. אני חייבת להודות שאני לא אוהבת ג'לי. לא מתחברת למרקם ולרטט. הבנות דווקא אוהבות ולכן החלטנו שאם כבר ג'לי אז שיהיה ממיץ טבעי וטעים. מכיוון שיש כל כך הרבה קליפות ריקות, למה לא לנצל גם אותן? התוצאה כל כך מקסימה שאפילו אני התפתיתי לאכול פלח. לא, עדיין לא מחבבת ג'לי. הבנות שמחו להתענג על כל הכמות לבדן. למרות שהתפוזים מתוקים, התהליך והקור מפחיתים את תחושת המתיקות ולכן הוספנו קצת סוכר. מיץ הלימון מדגיש את הרעננות הטבעית של ההדרים. המצרכים :
אופן ההכנה:1מנקים את חצאי התפוז משאריות פרי בעזרת כף ומסדרים אותם בתבנית שקעים. 2בכלי קטן יוצקים את המים על הג'לטין. מניחים בצד לעשר דקות. 3מחממים בסיר את שאר החומרים עד רתיחה עדינה. מכבים את האש. מוציאים את קליפת התפוז והלימון. 4מוסיפים את הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שכולו נמס בנוזל החם. 5יוצקים את הנוזל אל חצאי הקליפות עד שפתם. אפשר להמתין עד שהנוזל פושר כדי לאפשר לילדים למזוג בקלות. מעבירים למקרר לארבע שעות. ג'לי בתוך תפוז. לא מקסים?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל6בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים חותכים כל חצי תפוז לשלושה פלחים. כדאי לחתוך בתנועה אחת כדי לקבל מראה חלק. כמובן שאפשר גם לוותר על החיתוך ולהגיש חצאי תפוז עם כפית. בפעם שעברה הכנו שבלולי פיצה מהממים, ובלי שמרים! הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |