מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

ביצה בקן - גרסת תפוחי האדמה

מכירים ביצה בקן, נכון? מחוררים פרוסת לחם או חלה, שופכים לשם ביצה, מטגנים וזוללים. אז קבלו גרסה טעימה אפילו יותר (יש דבר כזה?!), וכבונוס - ידידותית לנמנעים מגלוטן

|mako אוכל| פורסם12:08
ביצה בקן תפוחי אדמה (עיצוב: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עיצוב: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-4 מנות:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1שוטפים את תפוחי האדמה, מקלפים ומגרדים אותם גס.

2מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת/מטלית נייר ומייבשים אותם היטב מנוזלים.

3מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

4אחרי שנסחטו מנוזלים, מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

5מסדרים 4 תלוליות של תפוחי האדמה על גבי נייר האפיה, יוצרים גומה באמצע כל תלולית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עדיין לא מכניסים את הביצים).

6מוציאים מהתנור, שוברים ביצה לתוך הגומה בכל אחת מהתלוליות, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות. מגישים חם.

ביצה בקן. גרסת תפוחי אדמהביצה בקן. גרסת תפוחי אדמה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il