עוגיות חמאהאם חיפשתם מתכון לבצק עוגיות שאפשר להכין עם הילדים - זה המתכון בשבילכם. הוא נוח לעבודה, קל להכנה ומספק עוגיות נהדרות ששומרות על צורתן באפייה![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
עוד מעט יתחיל החורף (לפחות כך מספרים). אחה"צ הופך לזמן בילוי בתוך הבית כשגן השעשועים, האופניים והטיולים בחוץ הופכים לזיכרון רחוק... גמדות הבית אוהבות מאוד משחקי פלסטלינה ובצק לסוגיהם ואם כבר בצק, אז למה שלא יהיה כזה שאפשר לאפות אחר כך? כשקריר בחוץ (ובעצם גם כשחם) אין כמו ריח עוגיות בתנור להשלמת האווירה. פעמים רבות שואלים אותי "יש לך מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם הילדים? בצק שנוח לעבוד אתו ולקרוץ צורות ושיהיה גם טעים". אז הנה הבצק שלי, אליו הגעתי אחרי ניסיונות רבים. הוא נוח לעבודה והעוגיות שומרות על צורתן ולא מתעוותות באפייה. מהירות החיסול שלהן מעידה שהן גם טעימות מאוד. המצרכים :ל-45 עוגיות קטנות:
אופן ההכנה:* המתכון שופץ ונערך מחדש בספטמבר 2018 * 1במעבד מזון (אפשר גם ידנית אך זה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים. 2מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. 3לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות. נותנים לקטנים לקרוץ צורות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל4מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן). אופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות (אפשר לאפות עד להזהבת השוליים אם אוהבים עוגיות מעט קשות יותר). מניחים לקירור מוחלט. שומרים בכלי אטום. שאלות תשובותאפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה? לא, היחס של הקמח ואבקת האפייה במתכון שונה מזה שבקמח תופח. אין לי נפה, חובה לנפות את הקמח? לא קריטי, ואפשר גם להעביר אותו דרך מסננת פשוטה. מה עושים אם הבצק נשאר דביק מאוד גם אחרי הקירור? נסו לרדד אותו על כף או שתיים קמח, ולהוסיף לפי הצורך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |