מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לחם שום שגם ילדים אוהבים

מי שאומר שילדים לא אוהבים שום כנראה מעולם לא נתן לילדים שלו לטעום לחם שום כמו שצריך. מה זה כמו שצריך? כזה שפונק בכמות יפה של חמאה, בקצת פסטו (מה שהם לא יודעים לא יזיק להם) ובמוצרלה מותכת, לפינאלה

|mako אוכל| פורסם07:11
לחם שום שגם ילדים אוהבים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • כיכר לחם, בגט או 3 לחמניות של שליש בגט
  • 100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא מומסת)
  • 2 כפות פסטו
  • 2 שיני שום כתושות
  • 150 גרם מוצרלה פרוסה

אופציונלי:

  • קצח, לפיזור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2חותכים את הלחם לקוביות, אבל לא עד הסוף - משאירים את הבסיס מחובר (חותכים בסכין עד שמרגישים את הבסיס ואז עוצרים. אם מעדיפים פרוסות, זה גם בסדר).

3מערבבים ביחד חמאה, פסטו ושום.

4מורחים את ממרח החמאה בתוך כל החריצים, מכל הכיוונים של הקוביות.

5חותכים את המוצרלה למלבנים קטנים שיתאימו בגודל לקוביות של הלחם, ותוחבים אותם בחריצים מכל הכיוונים.

6עוטפים את הלחם ברדיד אלומיניום (או נייר אפייה ואז רדיד אלומיניום) ומכניסים לתנור לכחצי שעה במקרה של כיכר לחם ו-20 דקות במקרה של בגט.

7מוציאים, פותחים בזהירות את רדיד האלומיניום ומגישים מיד.

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

* אפשר לפזר פטרוזיליה, עירית או בצל ירוק קצוצים, אבל זה מושלם גם בלי.

תגיות:לחם שום
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il