מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לחמניות בטטה וקוטג' מהירות

אנחנו מתים על המתכונים האלה, שמוכיחים לנו שגם כשאין כלום בבית - תמיד יש עם מה לעבוד. קוטג' יש? שתי בטטות יש? קצת קמח? יאללה בלגן, אתם בדרך ללחמניות רכות ומתקתקות שיסגרו לכם בול את הפינה

|mako אוכל| פורסם07:09
לחמניות בטטה וקוטג' (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • 2 בטטות בינוניות
  • 250 גרם קמח תופח
  • כפית סוכר חום
  • כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם קוטג'

אופציונלי:

  • קצח, לפיזור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2אופים את הבטטות בתנור עד שהן מתרככות (אפשר גם לבשל בסיר עם מים או להכין אותן במיקרו). מקררים, מקלפים ומועכים למחית.

3מעבדים במעבד מזון קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שמתקבלים פירורים.

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

4מוסיפים את מחית הבטטות ואת הקוטג' ומערבבים רק עד שמתקבל בצק.

5יוצרים כדורים ומשטחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6אופים כ-20 דקות (אם רוצים מפזרים מעט קצח לפני האפייה).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il