קלצונה עם תירס וזיתיםשוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? הנה פתרון נהדר ממשפחת הפיצה, שכדרכם של מאכלים ממשפחת הפיצה - אי אפשר להגיד לו לא. בצק ממולא עם זיתים וגרעיני תירס - אתם באמת חושבים שיש כאן איפה לטעות?ענת לבל|mako אוכל| פורסם13/09/1707:59 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר. 2מוסיפים את המים, המלח והשמן, ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים. 4מעבירים את הבצק למשטח שיש נקי וחותכים אותו לשמונה. 5מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול. 6מורחים על כל עיגול בצק רוטב עגבניות ומפזרים על מחציתו זיתים, תירס ומוצרלה. 7סוגרים את הבצק ומהדקים היטב בקצוות. 8מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 9יוצרים בבצק חריצים עם סכין חדה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. 10מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |