אוכל
אוכל

קלצונה עם תירס וזיתים

שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? הנה פתרון נהדר ממשפחת הפיצה, שכדרכם של מאכלים ממשפחת הפיצה - אי אפשר להגיד לו לא. בצק ממולא עם זיתים וגרעיני תירס - אתם באמת חושבים שיש כאן איפה לטעות?

|mako אוכל| פורסם07:59
קלצונה עם תירס וזיתים  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.799reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • כוס ורבע מים חמימים
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית

למילוי:

  • רוטב עגבניות לפיצה
  • זיתים
  • גרגירי תירס
  • גבינת מוצרלה מגוררת

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר.

2מוסיפים את המים, המלח והשמן, ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים.

4מעבירים את הבצק למשטח שיש נקי וחותכים אותו לשמונה.

5מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.

>> כל המתכונים לראש השנה

6מורחים על כל עיגול בצק רוטב עגבניות ומפזרים על מחציתו זיתים, תירס ומוצרלה.

7סוגרים את הבצק ומהדקים היטב בקצוות.

8מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

9יוצרים בבצק חריצים עם סכין חדה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

10מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il