לחמניות חלב רכות כמו ענןאיזה מזל שיש את היפנים, שכל כך טובים בדברים רכים וחמודים שאפילו האוכל שלהם מצליח להיות כזה. הבעיה: תכינו את הלחמניות האלה לילדים, והם לא יסכימו עוד לשום לחם אחרעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם02/07/1909:58 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
איכשהו (לא אגיד שמות, אבל ארמוז שזה קשור לסבתא שלו) לא רק שנהייתה לבן שלי התניה לקבל לחמנייה שלמה לנשנוש אחרי הגן - גם הסטנדרט שלו גבוה והוא חייב לחמניות רכות, עדיף מבצקים עדינים, עילאיים ומתנשאים. ובגלל שבניגוד לסבתא שלו, לי אין מאפייה עילאית ומתנשאת ליד הבית, אני נאלצת לאפות לו לחמניות. מזל שהאומה היפנית אובססיבית לכמה תחומים, ביניהם דברים חמודים ודברים רכים, ולכן היא סידרה לי יופי של מתכון ללחמניות רכות. מכירים עוגת גבינה יפנית? דעו שיש גם עוגת ספוג יפנית ויש לחמניות חלב יפניות. המשותף לכולן: מרקם של ענן ביום הכי רך שלו. המתכון הזה ללחמניות מבוסס על כזה מתכון יפני, רק בגרסה מקומית בלי מרכיבים שאין למצוא. סוד הרכות של הלחמניות האלו טמון בעיסה דייסתיתשמכינים ממים, חלב וקמח, רגע לפני שמתחילים לעבוד עליהן במיקסר. אל תעזו לוותר עליה, היא זאת ששומרת על הלחמניות רכות בטירוף. המצרכים (12 מנות):לרביכה ההתחלתית:
ללחמניות:
למשיחה לפני ואחרי האפייה:
אופן ההכנה:1מערבבים היטב בסיר קטן את כל חומרי הרביכה עד שאין גושים. מדליקים את האש ומבשלים כ-3 דקות, תוך כדי טריפה מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה סמיכה. מניחים בצד לצינון של כמה דקות. 2מעבירים את הרביכה המצוננת לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הלחמניות לפי סדר הופעתם במתכון. מעבדים (עם וו לישה) כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק קצת דביק, אבל גמיש ואחיד. 3מנקים בעזרת קלף את שאריות הבצק שנדבקו לשולי הקערה (אם יש), מעצבים את הבצק לצורת כדור, מכסים במגבת ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. הוא לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר. 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-12 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר). מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים. כאן השתמשתי בתבנית 29 על 24 ס"מ. 5מכסים את כדורי הבצק במגבת ומתפיחים 50-60 דקות נוספות, עד שהם תופסים את כל שטח התבנית. 6בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 7מושחים את החלק העליון של הלחמניות בחלב ואופים 25-30 דקות עד שהן משחימות בחלק העליון וכשנוקשים עליהן שומעים צליל יחסית חלול. 8כשהן יוצאות מהאפייה מושחים אותן אם רוצים במעט חמאה מומסת. 9מצננים, בוצעים וזוללים. >> לבלוג של עידית -טעים! הערות: - אני השתמשתי בקמח לחם, שאיתו אני מעדיפה לעבוד כשאני אופה לחמניות, לחמים וחלות, כי כמות הגלוטן בו גבוהה יותר מקמח רגיל וזה מה שאנחנו בעצם מחפשים במרקם. הלחמניות יהיו טעימות גם עם קמח רגיל. - אפשר להחליף את החלב שבו מושחים את הלחמניות לפני האפייה בביצה טרופה, אם רוצים לחמניות כהות יותר. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |