עוגיית שוקולד צ'יפס של ענקיםהילד חזר מבואס מבית הספר? הנה העידוד האולטימטיבי: עוגיית פצפוצי שוקולד עצומה בגודלה, שלמולה החיים מיד נראים קצת יותר יפים![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
לא להאמין שהאפרוח הזה, שכאילו רק אתמול נולד, עלה לכיתה א'. ובדיוק כפי שחששתי, כגודל הציפייה - כך גודל האכזבה. ביום הראשון הוא חזר נרגש, ביום השני כבר התחיל ליפול לו האסימון, ובערב השלישי לפני השינה כבר שאל אותי למה חייבים להכין שיעורי בית ואם חייבים ללכת גם מחר לבית הספר. אני כל כך זוכרת את עצמי בכיתה א', מתגעגעת לגן. שנינו ביחד עוברים את המשבר, שנינו מתוסכלים משיעורי הבית, שנינו מתגעגעים לגן. כולם אומרים שההתחלה קשה ובקרוב זה ישתפר. בינתיים החלטנו שהיום, במקום שיעורי בית, נכין משהו טעים ואפילו קצת מושחת. אולי אחרי זה יהיה לנו קצת יותר חשק לנסות להכין שיעורים. ואולי לא. המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכרים כ-2-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבבים עד שהם נטמעים. 3מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמתאחד. 4מערבבים פנימה 3/4 כוס של שוקולד צ'יפס (את רבע הכוס הנותרת שומרים בצד). 5משטחים את הבצק בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס שנותרו בצד. 6מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים. מצננים וחותכים למשולשים. ככה היא נראית בתבנית, היפיופה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |