אוכל
אוכל

עוגיות מלוחות עם ירקות ופרמזן

הילדים חוזרים מורעבים מהגן או מביה"ס? במקום להיכנע לעוד חטיף, אפשר להכין להם משהו בריא תוצרת בית, שנראה כמו הכלאה בין עוגיות דקות לבין צ'יפס. כולם מרוויחים מזה, גם הירקות שנתקעו במקרר ללא שימוש

|mako אוכל| פורסם08:01
קריספונים ירקות ופרמזן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:466reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הנשנוש הזה שילדים צריכים כשחוזרים מורעבים מהגן - אני מסתובבת איתם בחוץ בין ילדים חמושים בשקיות במבה וצ'יפס, ולא נכנעת. מכינה להם שקיות עם פירות חתוכים ואשכולות של עגבניות שרי. ולפעמים קצת צובט לי בלב ואני נכנעת לשקית קטנה של צ'יפס. הפעם ניסיתי להכין בעצמי, מכל הירקות האלו שנדמה שהם לעולם לא ייגעו בהם, כשכל מה שצריך זה רק לתת להם צורה חדשה. אגב, זו דרך מצוינת להציל את כל הירקות שנשארים יתומים במקרר. עכשיו אני רק צריכה למצוא להם שקית מרשרשת.

המצרכים (20 מנות):

  • 2 קישואים בגודל בינוני
  • גזר קטן
  • תפוח אדמה בגודל בינוני
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות, על טורבו.2. מגררים קישואים, גזר ותפוח אדמה על פומפייה דקה. סוחטים היטב מנוזלים.

3מערבבים את הירקות עם גבינת הפרמזן ומוסיפים מלח ופלפל.

4שמים כפית מהתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת הידיים לקציצה דקיקה.

5מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים מעט ומפרידים מנייר האפייה.

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

>> רוצים להציל עוד ירקות מהפח? תכינו מרק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il