יש לו מרקם מושלם, עשיר וסמיך. אין בו צבעי מאכל, חומרי טעם או מסמיכים מלאכותיים. והכי חשוב, הוא לגמרי קליל - עם רק 250 קלוריות ל-100 גרם. אנחנו מדברים על הממרח במרקם קרמי של היינץ שהפך לאחד הכוכבים שלנו במטבח. מה אפשר לעשות איתו? מה לא?! הוא נפלא לשימושים קלאסיים כמו ממרח לסנדוויץ' אבל הוא גם יכול לשמש כדיפ מעולה ולהשתלב בהמון מנות ונשנושים. אנחנו עשינו ממנו, בין היתר, צ'יפס זוקיני ועוגת שוקולד בגרסה בריאה. נסו גם אתם.

היינץ - פסטה (צילום: Anna_Pustynnikova, shutterstock)
צילום: Anna_Pustynnikova, shutterstock

פסטה מוקרמת בלי שמנת

זו כנראה הדרך הכי ייחודית ופשוטה להכנת פסטה מוקרמת עם ירקות, בלי הקלוריות המיותרות - והכל בזכות ממרח הקרמי והמופחת שומן של היינץ. כולם יחשבו שאתם אוכלים פסטה עם רוטב שמנת, אבל אנחנו יודעים את הסוד. רבע שעה עבודה ויש לכם ארוחת צהריים או ערב קלילה ואפילו נשנוש נהדר בין ארוחות.

להכנת המתכון התחילו בבישול 150 גרם פסטה פנה. בסיר נפרד טגנו שיני שום קצוצות ובצל במעט שמן זית. ערבבו היטב והוסיפו גזר ופלפל ירוק חתוכים לקוביות קטנות וגרעיני תירס. המשיכו לבשל לעוד כ-2 דקות והוסיפו פלפל גרוס, מלח, שבבי צ'ילי ותערובת עשבי תיבול יבשים. כעבור עוד דקות בודדות של בישול, הוסיפו לסיר כוס מהמים שהפסטה בושלה בהם וכמות נדיבה של מטבל מופחת שומן של היינץ (כרבע כוס) ותנו לרוטב להצטמצם מבלי להביא אותו לרתיחה. לאחר שהרוטב הסמיך, הוסיפו את הפסטה המבושלת והמסוננת לסיר. ערבבו היטב והמנה שלכם מוכנה. מוקרם, פשוט והכי טעים.

היינץ - צ'יפס זוקיני (צילום: vm2002, shutterstock)
צילום: vm2002, shutterstock

 צ'יפס זוקיני עם דיפ שום

זוכרים שהזכרנו צ'יפס? אז אנחנו ממש לא מוותרים עליו. גם אנחנו הופתענו מכמה שצ'יפס הזוקיני האפוי הזה טעים ואימצנו אותו כנשנוש קבוע של לפחות פעמיים בשבוע. בניגוד לכמה דעות קדומות על זוקיני, הוא יכול להיות מלא בטעמים אם רק יודעים איך להתייחס אליו.

להכנת המתכון חממו תנור ל-220 מעלות צלזיוס. פרסו זוקיני לחתיכות בגודל צ'יפס ויבשו אותם עם מגבת נקיה. בקערה, ערבבו קמח שקדים, תערובת תיבול בסגנון איטלקי, אבקת שום, שבבי פלפל אדום, מלח, פלפל שחור ומעט גבינת פרמזן מגוררת.

בקערה נוספת קשקשו שתי ביצים. את חתיכות הזוקיני טבלו בתערובת הביצים ואז בתערובת הקמח, מכל הצדדים. הניחו את חתיכות הזוקיני המצופות על מגש מכוסה נייר אפייה ואפו אותן למשך כ-25 דקות. בינתיים, הכינו את המטבל שילווה את הצ'יפס: ערבבו יחד 2-3 שיני שום כתושות, עם מעט שמן זית, 3 כפות ממרח מופחת שומן של היינץ, מיץ לימון טרי, מלח ופלפל שחור. כשצ'יפס הזוקיני רך מבפנים וקריספי מבחוץ, הוציאו אותו מהתנור והתחילו בטבילות. אנחנו רק מזהירים: הצ'יפס נחטף בצ'יק. אז או שתכינו כמות גדולה או שתכינו אותו כשאתם לבד בבית.

היינץ - דיפ מלפפונים (צילום: SAUGER, shutterstock)
צילום: SAUGER, shutterstock

סלטבל מלפפון

זו המנה הכי מרעננת ומקורית שתתקלו בה בזמן הקרוב. שילוב בין סלט למטבל (סלטבל) ובין צזיקי לחמוצים. משהו שבטוח לא הכרתם. הדיפ הזה הולך מעולה עם קרקרים ויכול גם להיכנס לתוך סנדוויץ', תלוי לאיזה כיוון בא לכם לקחת אותו.

מתחילים מ-4 מלפפונים טריים ומוצקים שפורסים לפרוסות עגולות ודקיקות. אליהם מוסיפים רבע כוס חומץ, כוס ממרח במרקם קרמי מופחת שומן של היינץ, מעט מלח, ורבע כוס סוכר – אל דאגה, אפשר להשתמש גם בתחליף סוכר. מערבבים יחד את כל המצרכים בקערה ומכניסים אותה למקרר לשעתיים לפחות על מנת לתת לחומרים זמן להתחבר ולאפשר למלפפונים להחמיץ. לאחר ההמתנה, הוציאו את סלטבל המלפפונים מהמקרר, קחו את הקרקר האהוב והשתמשו בו ככף חפירה. על זה נאמר: מוש.

 

היינץ- נאגטס (צילום: Moving_Moment, shutterstock)
צילום: Moving_Moment, shutterstock

נאגטס אפויים עם טוויסט

אחד הנשנושים הכי פופולאריים שיש הוא כמובן צ'יקן נאגטס. נגיסי העוף האלו בדרך כלל באים בגרסה של חזה עוף טחון עם שלל תוספות, ציפויים וטיגון בשמן עמוק. פחות בשבילנו, מה שנקרא. אם חושבים על זה, חזה עוף הוא אחד הבשרים הכי רזים שיש ומה שהוא בעיקר זקוק לו הוא הגנה מפני יובש. לכאן נכנס ממרח מופחת שומן של היינץ שמשמש כמגן הלחות של חזה העוף ומעניק לו ימבה של עסיסיות. אם תכניסו למשוואה גם פירורי פנקו, התוצאה תהיה נאגטס אפויים מעולים עם מלא חלבון, שתשמחו לנשנש ככה סתם או לשלב בתוך סלט ירקות.

המתכון הוא בדיוק כמו שהוא נשמע עד עכשיו: קוביות שמנות ואחידות בגודלן של חזה עוף עטופות מכל הצדדים בממרח מופחת שומן של היינץ ומצופות בפירורי פנקו. את הנאגטס אופים בתבנית משומנת קלות בחום של 200 מעלות, למשך כ-20 דקות. כמה טעים. 

 

היינץ - עוגת שוקולד (צילום: Africa _Studio, shutterstock)
צילום: Africa _Studio, shutterstock

עוגת שוקולד בלי שמן

עוגת שוקולד בלי חמאה ושמן בכלל, נשמעת כמו משהו די מפוקפק. הכל נכון, אלא אם מבינים שאת המרכיב השומני אפשר להחליף בממרח במרקם קרמי מופחת שומן של היינץ ולקבל את אותו מרקם לח וקרמי בהרבה פחות קלוריות. העוגה הזאת עשויה מקמח שיבולת שועל, מה שמוסיף לה עוד פלוסים במדד הבריאות. תוכלו לשלב חתיכה ממנה כנשנוש או אפילו לארוחת בוקר, בלי ייסורי מצפון. ואם זה לא היה ברור עד עכשיו - היא לגמרי מפנקת.

להכנת העוגה, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. ערבבו בקערה 2 כוסות קמח שיבולת שועל עם חצי כוס סוכר, חצי כוס קקאו, מעט אבקת סודה לשתייה וקורט מלח. הוסיפו לקערה כוס ממרח מופחת שומן של היינץ, חצי כוס דבש וכפית תמצית וניל, וערבבו שוב עד לקבלת מרקם חלק. את הבלילה העבירו לתבנית מלבנית 25 * 35 והכניסו לאפייה בתנור למשך כ-30-35 דקות. כשהעוגה אפויה והקיסם שהכנסתם למרכזה יוצא יבש, תנו לה כמה דקות להתקרר וחממו בינתיים מים לקפה. זו הולכת להיות פרוסת עוגת השוקולד הכי עסיסית שטעמתם.