אוכל
אוכל

שניצל דק עם תפוחי אדמה ברוזמרין

אין דבר שילדים אוהבים יותר משניצל קריספי ועסיסי, חוץ משניצל קריספי ועסיסי עם צ'יפס! תכירו את המתכון שכל הורה צריך, וכל ילד יעריך

|עוף טוב| פורסם15:29
שניצל דק עם תפוחי אדמה ברוזמרין (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:2.349reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לשניצל:

  • חבילת חזה עוף פרוס דק (6 יחידות)
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים
  • 300 גרם פירורי לחם
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון

לצ’יפס:

  • 20 תפוחי אדמה גמדיים לבנים
  • 6 שיני שום לא קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית רוזמרין מיובש
  • כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
  • 1/2 כפית כורכום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים כ-10 דקות. מסננים ומניחים להתייבש.

2מחממים תנור ל-220 מעלות.

3חוצים את תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף אותם) ומניחים בקערה. מוסיפים את השום, שמן הזית, המלח, הרוזמרין, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה (או החריפה) והכורכום (למי שאוהב).

4מערבבים כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הצד החתוך כלפי מטה.

5מכניסים לתנור וצולים 20 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, או עד שהם צלויים מבחוץ ורכים מבפנים.

6בינתיים מכינים את השניצלים: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה (היא עוזרת להדבקה של פירורי הלחם לשניצל). בקערה שנייה טורפים את הביצים. בקערה שלישית מערבבים את פירורי הלחם עם הפפריקה המתוקה ומתבלים במעט מלח ופלפל.

7טובלים את פרוסות חזה העוף זו אחר זו בקמח, ומנערים היטב מקמח עודף. מעבירים את הפרוסות לקערת הביצים ומשרים כ-10 דקות.

8מחממים שמן קנולה בגובה כ-1/2 ס"מ במחבת גדולה. מעבירים שניצל אחד לקערת פירורי הלחם ומצפים אותו היטב. מטגנים דקה, הופכים ומטגנים מהצד השני. כעבור דקה נוספת מוציאים את השניצל לצלחת עם נייר סופג ומכסים כדי שיישאר חם. חוזרים על הפעולות עם יתר הנתחים.

9מחלקים את השניצלים ואת תפוחי האדמה לצלחות, מוסיפים שתי פרוסות לימון לכל צלחת ומגישים חם.

ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 661 קלוריותחלבון: 45 גרםפחמימות: 64 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 25 גרםמתוכו שומן רווי: 4 גרםכולסטרול: 209 מ"ג

סטיילינג: נורית קריב

>> תראו, עוגת פנקייקס מהאגדות

>> אוהבים לאכול? קבלו את אירועי האוכל המומלצים של השבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il