מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

צלי עוף וגרגירי חומוס

עם הרבה בצל, גזר ורצועות פלפלים אדומים

|אוכל מכל הלב| פורסם09:36
צלי עוף וגרגרי חומוס (צילום: אוכל מכל הלב)
צילום: אוכל מכל הלב

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 ירכי עוף

  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לטבעות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה:

1מטגנים את העוף עם העור במעט שמן בסיר שטוח, שמתאים גם לכיריים וגם לתנור. מוציאים לנייר סופג.

2באותו הסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפלפל והגזר ומטגנים עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.

3מחזירים את העוף לסיר, מתבלים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. אין צורך להוסיף נוזלים, ואפילו רצוי להוציא חלק מהנוזלים שהעוף הגיר במידה ויש עודף. הופכים את חלקי העוף מדי פעם.

4מחממים תנור ל-160 מעלות.

5מוסיפים את גרגירי החומוס ומכניסים לתנור לעוד 30-40 דקות, עד שהעוף משחים יפה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il