התקופות האלו של משחקי היורו והמונדיאל סובבות אולי סביב ספורט, אבל בפועל הפירוש שלהן היא בהייה במסך שמולנו, כשיד ימין מחזיקה בירה ויד שמאל נותנת לבירה משהו שצריך להחליק בגרון. אז כדי שתשרדו את המשחקים הקרובים בלי לפתוח כפתור בג'ינס כל ערב, אנחנו מביאים לכם את הרשימה של המאכלים שהכי כדאי לנשנש תוך כדי המשחק.

הבשר

המצוי: בדרך כלל המבורגר או כנפיים, שמגיעות לפעמים מצופות בפירורי לחם, עם קטשופ ומיונז והווריאציות עוד רבות. בפועל, בסופה של ארוחה, התחושה של השמנוניות בידיים לא מטעה. העסק הזה מלא בשומן.

הרצוי: אותו העונג, רק אם אפשר דל שומן.

ההצעה שלנו: הודו, זו התשובה. מדובר בבשר עם טעם דומה לשל עוף, אבל אחוזי השומן שבו נמוכים יותר מאלו הקיימים בחלקים השמנים של העוף ויחד עם זה, הבשר שלו מכיל יותר ברזל מאשר מעוף, וגם עשיר בויטמינים ומינרלים.

כריך עוף טוב (צילום: דן פרץ)
שווה לפנק את עצמך בכריך מושקע לקראת משחק | צילום: דן פרץ

רוצים להשקיע קצת לפני שמגיעים החברים? אפשר לבד להקפיץ חזה עוף עם רוטב על המחבת, לגוון עם מרינדות שונות, ויצאתם המפנקים של החבר'ה, ואפילו בת הזוג יכולה ליהנות.

את ההודו אפשר לצרוך גם כפסטרמה – מדובר בנתח של הודו שנכבש במרינדה, נאפה ונפרס דק-דק לפני שהוא הוגש.

אם אתם יותר בקטע של בשר אדום, אנחנו ממליצים דווקא על קורנביף. מדובר במנה ששורדת את כל האופנות, הטרנדים והתהפוכות במטבח כבר מהמאה ה-12 ויש לזה כמה סיבות טובות. הקורנביף הוא בשר שנכבש במלח למשך כמה ימים במקרר, נאפה ונפרס דק דק. המקור של המאכל האהוב הזה הוא אירלנד, משם הוא הגיע לארצות הברית יחד עם המהגרים - בדוכני הסנדוויצ'ים בארצות הברית הוא בין התוספות הנמכרות ביותר ותכלס, אין סיבה שהוא לא יככב על השולחן בסלון שלכם כשאתם מול הטלוויזיה צופים ביורו.

עוד כמה טיפים בקטנה לנשנושי בשר מול הטלוויזיה: הראשון - כתף בקר. שדרוג איכותי, מתאים במיוחד לכריך עסיסי ומפנק ולטוסטים בשריים. רעבים במיוחד או שהמשחק נכנס להארכה? אפשר להכין כריך כפול, עם עוד שכבה של לחם, חרדל וכתף בקר באמצע.

כיוון נוסף: קבנוס. לאור המגמה בשוק של אוכל בריא יותר אפשר למצוא על המדפים קבנוס מופחת שומן וללא פוספטים – או בקיצור, משהו שאפשר לנשנש מול משחק ולא להרגיש אשמים מדי.

הרטבים

המצוי: קטשופ, מיונז, למשקיענים – חרדל ולממש משקיענים – טחינה.

הרצוי: פחות סוכר, פחות שומן, פחות חומרים משמרים

ההצעות שלנו: כאן, זו ההזדמנות שלכם להפתיע ולהכניס את הערך המוסף. כמובן שטחינה וחרדל הם שידוך נהדר לבשר שלכם, אבל אתם מסוגלים ליותר מזה – בכל זאת, אם אתם צופים ביורו, נסו להרגיש מעט חו"ל. צ'ימיצ'ורי הוא התוספת הלטינית הקלאסית לבשר שלכם – מדובר בממרח גס של עשבי תיבול וחומץ שנותנים ניגוד מצוין לטעמים הכבדים של הבשר, חוץ מזה שהם מכילים את כל הטוב שיש בירק כמו ויטמין C, ברזל ומגנזיום. תוכלו ללכת גם על התוספת האירופאית שזכתה ליחסי ציבור לא טובים ושלא בצדק – החזרת. מדובר בשורש חריף שמזכיר מעט את הטעם העוקצני של הווסאבי היפני. היתרונות הבריאותיים של החזרת – ערך קלורי נמוך מאוד, רמות גבוהות של ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, אשלגן ומגנזיום. תאמינו לנו, כששני אלו על השולחן, כבר ממש אין צורך בקטשופ ומיונז.

הלחם

המצוי: אחרי שמשקיעים בבשר, נזכרים רגע בלחם ובסוף הולכים על הפיתות היבשות במקפיא. קמח לבן, מלא קלוריות, ללא טוב לקראת הקיץ.

הרצוי: לחם איכותי עם ערכים תזונתיים טובים יותר.

ההצעות שלנו: אם כבר השקעתם בבשר, דאגתם לרטבים, קניתם בירה טובה, תעשו עוד מאמץ קטן ותמצאו לכם איזה מאפייה טובה שעושה לחמי שאור – פרוסות לחם טובות, יחד עם ממרח טוב, כמה עלים רעננים ועליו כמה פרוסות הודו או בקר ואתם מסודרים. בלחמי שאור, לעומת אותן הפיתות, לא עושים שימוש בשמרים תעשייתיים שפוגעים לנו במעיים ומתפארים בערכים גליקמיים גבוהים מאוד, אלא בשאור – שמרי בר שמגודלים על ידי האופה והרבה יותר ידידותיים לגוף שלנו. הלחמים האלו מכילים בדרך כלל גם קמחים מלאים שעשירים בסיבים תזונתיים ומסייעים בקליטה של חומרי ההזנה. מעבר לכל זה, יש את הטעם החמצמץ והאופייני, המעטה הפריך של הלחם והטקסטורות שהופכות את העסק להרבה יותר מפתה מאשר הפיתה ההיא שרק חיכתה שתזמין את החברים לצפות במשחק.

הפחמימה

המצוי: נו מה ? צ'יפס

הרצוי: אפשר צ'יפס? בבקשה?

ההצעות שלנו: טוב נו, לא נצליח לשכנע אתכם לוותר על הצ'יפס, אנחנו יודעים, אבל אפשר להוסיף לידו פולי סויה ירוקים (אדממה), למי שבכל זאת, שואף להיראות יום אחד כמו שחקן כדורגל.

החמוצים

המצוי: חמוצים וזיתים מהשימורים. הרבה מאוד מלח וחומץ – לא טוב לנו לכליות.

הרצוי: קצת פחות מלח

ההצעות שלנו: גם במקרה הזה, האופצייה הביתית היא האופציה הטובה יותר – האופציה שבה אתם יכולים לשלוט בכמות המלח והחומץ באוכל שלכם. 

הקינוח

המצוי: אבטיח

הרצוי: אבטיח

ההצעות שלנו: תישארו עם האבטיח. זה טעים, זה קר ולא – אין לזה תחליף בזמן משחק כדורגל.

הערך המוסף

המצוי: גרעיני עפולה

הרצוי: קשר קוהרנטי בין המשחק לבין המנה שמוגשת על השולחן

ההצעות שלנו: הספרדים על המגרש? פנקו את החבר'ה עם נאצ'וס וסלסה חריפה, האיטלקים עולים לשחק? תוסיפו לחגיגה לחם שום, השוויצרים רצים עם הכדור? תוסיפו איזה חריץ של גבינה שוויצרית, נבחרת איסלנד נותנת בעיטת פתיחה? תכל'ס, תהיו יצירתיים.

>> בואו למצוא את הנשוש הנכון עם עוף טוב 

>> למתכונים מומלצים עם עוף