
שבלול כרשה ובצל ירוקהשבוע לכד אותנו הבלוג chocolate/salt, ובעיקר המאפה המהמם הזה: מבחוץ בצק בורקס של ארז קומרובסקי, מבפנים מילוי טעים טעים של בצלים וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). מי מרים את הכפפה ומכין לנו?![]() צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt |
המצרכים :לבצק (על פי מתכון של ארז קומרובסקי):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה: והנה הוא אפוי ומוכן|צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt1מתחילים עם הבצק: לשים את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק חלק ונותנים לו לנוח שעה וחצי בצד. 2המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומאדים את הכרשה והבצל הירוק עד שהם רכים. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל ומניחים להצטנן מעט. 3מחממים את התנור ל-180 מעלות ומתחילים לפתוח את הבצק. את הבצק הזה פותחים על שמן: מחלקים אותו ל-3-4 חלקים שווים ומרדדים על משטח משומן למלבן ארוך ודקיק ככל יכולתכם. לא נורא אם נקרע קצת. 4מפזרים על המלבן פס ממילוי הבצלים ומוסיפים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)המגוררת. 5מגלגלים את המלבן לרוחבו לנחש דק וארוך, וכורכים אותו לשבלול בתוך תבנית עגולה. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את התבנית. 6מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמנייה ממעל. 7אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום וריחני. המתכון באדיבות הבלוגchocolate/salt כלים:סטודיו 1220 מעלות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |