
קליפות תפוחי אדמה ממולאותהשבוע נתפסנו על הבלוג "שביתה איטלקית", שלימד אותנו איך לנצל טוב טוב את הקליפות של תפוחי האדמה שלנו, ולהפוך אותן למעדן שעומד בפני עצמו. קנינו, והלכנו לחמם תנור![]() צילום: עמרי פולק, שביתה איטלקית |
המצרכים (6 מנות):
למילוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנגבים עד שהם יבשים (בשלב זה אפשר גם להקפיץ אותם בקצת שמן על מנת שיהיו קריספיים יותר מבחוץ, אבל לא חובה). 3מחוררים כל תפוח אדמה במספר מקומות בעזרת מזלג או סכין חד, ומכניסים לשעה לתנור (עדיף על רשת ולא על תבנית). בזמן הזה אפשר להכין את המילוי (הוראות מיד). 4המילוי: מטגנים את החציל בשמן עד שהוא משחים. מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג. מטגנים את העגבניות והפלפל החריף עם טיפה שמן במחבת על אש בינונית, ואחרי שתי דקות מפזרים את הסוכר. כשהוא נמס והופך לקרמל מכבים את האש ומערבבים את תכולת המחבת עם החצילים, הזיתים והמוצרלה. 5אחרי שעה של אפייה מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר עד שיהיה אפשר לגעת בהם בידיים. משאירים את התנור דולק ומעלים לחום מקסימלי. 6חותכים את תפוחי האדמה לשניים ומרוקנים את תוכנם לקערה. משאירים שכבה דקה של חצי ס"מ. 7מורחים מעט שמן בתוך הקליפות ומחזירים לתנור לכמה דקות, כדי שיקבלו קריספיות. 8ממלאים את הקליפות במילוי ומחזירים את התבנית לתנור. כשרואים שהגבינה נמסה מוציאים ומגישים (אפשר להוסיף כף שמנת חמוצה או גבינת שמנת). * אפשר לוותר על המילוי, ולנשנש את הקליפות האפויות כמו שהן, או עם גבינה צהובה בלבד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |