
שבלולי קינמוןתקראו להם סינרולים, סינבון רולס או שבלולי קינמון, זה באמת לא אכפת לנו - בזמן שאתם תתחבטו בסוגיה אנחנו נעמיד בצק להתפחה, כי אנחנו פשוט חייבים את היפים האלה לארוחת ארבע![]() צילום: sutsaiy, Shutterstock |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים. 2בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי). 3מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים. 4בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית. 5מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר). 6לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות. 7על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון. 8מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים. 9מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת או מרופדת נייר אפייה. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה. 10מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות. 11מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה. 12מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים. שאלות תשובותבאיזו מהירות לשים את הבצק? מהירות נמוכה-בינונית. הבצק יצא מאוד דביק, זה בסדר? כן. אחרי ההתפחה יהיה קצת יותר קל לעבוד איתו. אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? אפשר.אם הבצק קשה אחרי הצינון הארוך נותנים לו לחזור לטמפרטורת החדר ואז ממשיכים במתכון. אפשר לעצב סינרולים ואז לשמור לילה במקרר לפני האפייה? לא כדאי, לא. אופים בטורבו או בחום עליון-תחתון? עליון-תחתון. אפשר להקפיא? באיזה שלב? אפשר בהחלט. נותנים למאפים להצטנן ואז מקפיאים. את הציפוי מכינים רק אחרי ההפשרה. אפשר להחליף את סוכר הדמררה במילוי בסוכר אחר? כן. אפשר לוותר על הציפוי? כן. אפשר להכין ציפוי מגבינה רגילה או משמנת חמוצה, במקום גבינת שמנת? לא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |