נכון, השבוע הצליחו הדיירים במשימה ובזבזו רק שתיים מתוך שלוש הפעמים שמותר להם לומר "לא" - אבל עדיין, איכשהו התקציב השבועי לא גבוה במיוחד. 2,280 שקלים, זה מה שעמד לרשות דיירי הבית אחרי כל הקיזוזים של הפסילות, אבל אתם יודעים מה? 2,280 שקל זה המון כסף. בואו תראו כמה מנות מעולות אפשר להכין מהתקציב הזה. רעבים? אולי עדיף שתאכלו משהו ואז תחזרו.

אין תמונה
זו הרשימה שהעבירו הדיירים. עכשיו בואו נראה מה עושים איתה

חזה עוף בלימון והריסה עם סלט תפוחי אדמה חם

המרכיבים:
6 יחידות חזה עוף
3 כפות קמח
פפריקה מתוקה
3 שיני שום קצוצות
פלפל חריף פרוס לטבעות
מיץ משני לימונים
כוסברה קצוצה
מעט שמן לטיגון

לסלט:
3 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות
בצל פרוס
קוביות עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
שמן

סלט תפוחי אדמה ועוף (צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן)
סלט תפוחי האדמה. וזו רק התוספת | צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן

אופן ההכנה:

1. לסלט: מקפיצים את תפוחי האדמה עם הבצל, מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה ומתבלים.

2. מתבלים את הקמח בפפריקה מתוקה. טובלים את חזה העוף בתערובת הקמח ומטגנים.

3. מאדים במחבת את השום, הפלפל החריף, פפריקה ומיץ לימון עם מעט מים.

4. מוסיפים למחבת את חזה העוף ומבשלים כ-11 דקות. מוסיפים כוסברה, ומגישים עם הסלט.

חמין ספגטי ועוף

המרכיבים:
2 חבילות ספגטי
1 עוף, חתוך לשמיניות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
4 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים עבה
מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על האריזה.

2. מטגנים את העוף עם הבצל, השום והפפריקה. מוסיפים שתי כוסות מים, מכבים את האש וסוגרים את הסיר.

3. מסדרים בסיר גבוה שכבה של תפוחי אדמה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

4. מסדרים על תפוחי האדמה שכבה של ספגטי, מעליה את העוף ואז עוד שכבה של ספגטי.

5. מוסיפים את הנוזלים של העוף, מכסים בצלחת הפוכה ומכניסים לתנור על 100 מעלות ל-12 שעות.

6. הופכים את הסיר מעל צלחת גדולה ומגישים כמו עוגה.

* הערה: אפשר ומומלץ להוסיף גם ביצים קשות.

חמין מקרוני (צילום: ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן)
חמין ספגטי. פחות עבודה, אותו דבר כיף | צילום: ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן

סלט פאטוש של עשבי תיבול וקורנפלקס

המרכיבים:
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת נענע
1 חבילת שמיר
מיץ לימון
שמן זית
מלח
קורנפלקס

אופן ההכנה:

1. קוצצים את כל עשבי התיבול. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, הקורנפלקס והמלח.

2. מערבבים ומגישים על הקבב הרומני או חזה העוף.

סלט עשבי תיבול ופיצוחים (צילום: מאיר אוחיון)
לא חייבים פקאנים. את הקראנצ'יות אפשר לקבל מקורנפלקס פשוט | צילום: מאיר אוחיון

מרק עוף עם קוסקוס

המרכיבים:
1 עוף
1 חבילת שמיר
2 גזרים חתוכים גס
חצי כרוב חתוך לרצועות
1 בצל יבש
2 תפוחי אדמה
2 כוסות קוסקוס מוכן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שמים את העוף והירקות בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים שעה וחצי, מתבלים ומוסיפים את הקוסקוס.

>> רוצים הדרכה יותר מפורטת? היכנסו לבית הספר לבשלנים מתחילים שלנו

חלה ממולאת הודו ועשבי תיבול

המרכיבים:
1 חלה
חצי קילו בשר הודו טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר, קצוץ
בצל יבש קצוץ
2 ביצים
מעט פירורי לחם
מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. מערבבים את ההודו, עשבי תיבול, הבצל, הביצים, פירורי הלחם והמלח והפלפל.

2. מוציאים את פנים החלה וממלאים בתערובת ההודו.

3. עוטפים את החלה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.

4. מסירים את נייר הכסף ואופים כעשר דקות נוספות, להשחמה.

5. פורסים לפרוסות עבות ומגישים עם סלט של עגבניות, נענע, פלפל חריף, מיץ לימון ושמן זית.

איתן מזרחי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
שף איתן מזרחי. שבענו, תודה רבה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

איתן מזרחי הוא שף מסעדת אי-זוגי ונבחרת ישראל בכדורגל

>> ולקינוח: הנה עוגת הביסקוויטים הכי מהממת שראיתם בחיים שלכם

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים