אין תמונה
רשימת הקניות השבועית

אנטיפסטי

המצרכים (4 מנות):
1 חציל, חתוך לקוביות גדולות
1 גמבה, חתוכה לטבעות
1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל, חתוך לרצועות
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מסדרים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 15 דקות כדי לתת לירקות להשחים.

3. מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות נוספות.

4. בודקים אם הירקות רכים, ומוציאים מהתנור. מגישים חם או קר.

אנטיפסטי (צילום: דן לב, ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן)
אנטיפסטי. מנה ראשונה מושלמת | צילום: דן לב, ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן

תבשיל קורקבנים ברוטב שום ועגבניות

המצרכים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 ק"ג קורקבנים נקיים
20 שיני שום שלמות, קלופות
2 בצלים קצוצים
2 כוסות מים
3 כפות פפריקה מתוקה
4 עגבניות מגורדות לרסק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר חם עם שמן זית את הקורקבנים עד לקבלת צבע שחום.

2. מוסיפים את השום והבצל הקצוץ ומטגנים כשתי דקות נוספות.

3. מוסיפים את המים, הפפריקה והעגבניות המגורדות ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.

4. מוסיפים את החומוס, מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה עד שהרוטב סמיך והקורקבנים רכים.

5. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל ומגישים עם חלה.

סלט חורפי

המצרכים (4 מנות):
2 זרים של ברוקולי
1/4 כרוב לבן
1 בצל
2 גזרים
צרור נענע, עלים בלבד
צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
2 לימונים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל

אופן ההכנה:

1. מפרידים את פרחי הברוקולי מהגזע וחולטים במים רותחים כדקה. מעבירים לצינון במים קרים.

2. פורסים את הכרוב הלבן והבצל לפרוסות דקות.

3. קולפים את הגזרים וממשיכים ליצור סרטים עם הקולפן לאורכם.

4. מערבבים את הירקות, סוחטים עליהם את הלימונים ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מגישים מיד.

עוגיות תמרים מבצק שמנת (צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים)
וזה בשביל אביבית | צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

רולדת שוקולד

המרכיבים:
לבצק:
1 כוס קמח לבן
1/4 כוס סוכר
1 חלמון ביצה
חצי מיכל יוגורט
קורט מלח
2 כפות נס קפה
50 גרם חמאה רכה

למלית:
חבילת שוקולד אגוזים
כוס ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון או ביד, עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק דק דק.

3. מורחים על הבצק באופן אחיד את ממרח השוקולד, ומפזרים מלמעלה חתיכות של שוקולד אגוזים.

4. מגלגלים לרולדה, סוגרים את הקצוות ואופים חצי שעה ב-180 מעלות. מצננים 10 דקות וזוללים.

שאול בן אדרת (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
שאול בן אדרת. תודה, היה טעים לאללה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

שאול בן אדרת הוא שף ובעלים של המסעדות התרנגול הכחול, קימל וקימל בגלבוע.

>> והנה ארוחת פנקייק בפחות מ-500 קלוריות
>> בית ספר לבשלנים מתחילים: עוגת שוקולד