
קוזונק - עוגת שמרים בולגרית עם קינמון ואגוזיםבפרק הבולגרי של התוכנית "קרן אגם אופה מהבית" למדנו להכין את אחת העוגות הבולגריות האהובות עלינו, זאת שלימדה אותנו שיש עוגות שמרים קינמון - ויש את הקוזונק. ככה עושים את זה![]() צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ |
המצרכים :לבצק (תבנית אינגליש גדולה):
למלית קינמון:
להברשה:
אופן ההכנה:1הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים. 2מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב, ומוסיפים עוד בהדרגה במידת הצורך. 3לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר). 5בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון ומניחים בצד. 6כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח ומרדדים למלבן דק וגדול. 7מורחים על הבצק את תערובת החמאה בעזרת גב כף או ספטולה, ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד. 8מגלגלים את המלבן משני צדדיו (מהצד הרחב), ימין ושמאל, עד לנקודה שבה שניהם נפגשים (באמצע), כך שמתקבלת צורה של ספר תורה. 9חוצים את ספר התורה באמצע כך שמתקבלים שני חלקים שווים. קוזונק - ככה היא נראית שלמה|צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ10מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן. מעבירים לתבנית בזהירות את שני החצאים - אחד מעל השני (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית). 11מניחים להתפחה חוזרת ארוכה (בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף שעה). 12מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את העוגות בביצה טרופה. 13אפייה: אם הכנתם את העוגה בתבנית אחת אופים 40-45 דקות, אם בשתי תבניות - בערך 30 דקות. אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות. 14מצננים וטורפים. תגיות:עוגת שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |