קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי. אין כמו הקציצות של אבי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 חבילת פטרוזיליה
5-6 עלי בזיליקום
מלח פלפל
1 כפית כמון
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שאטה גרוס
20 עגבניות שרי חצויות
חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.

2. מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.

3. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.

>> בשבוע שעבר הכנו אוסובוקו עגל ברוטב פלפלים ושום
>> באה בריא: לא תאמינו, חומוס מעדשים


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים