פרגיות על מצע קוביות סלק (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פרגיות על מצע סלק חם. קלילה ומהירה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים:
3 נתחי פרגית
מלח ופלפל גרוס (לפרגיות)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 סלקים אדומים מבושלים במים
חצי כוס סוכר
2 כפות לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. צולים את הפרגיות על מחבת צלייה (אפשר גם בגריל או תנור) וזורים עליהן מעט מלח ופלפל.

2. מחממים את שמן הזית בסיר קטן. מכניסים את השום הכתוש ומטגנים קלות על אש נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים לשמן חוץ מהסוכר והלימון.

3. חותכים את הסלק לקוביות ומכניסים לסיר בלי לערבב. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר מעל הסלק מבלי לערבב, כדי שהוא יהפוך לקרמל על הסלק. לאחר כ-10 דקות מערבבים, מוסיפים מעט לימון ומערבבים שוב. מורידים מהאש.

4. מניחים במרכז הצלחת את הפרגיות והסלק, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף ממולא בבשר וביצים
>> מאפה שמרים פינלנדי של אביבה ממאסטר שף

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים