
עוף צלוי בתנור עם ירקותמכינים עוף צלוי לחג? המלצה שלנו: שיהיה העוף הזה. עם רוטב של סויה, דבש ומיץ תפוחים וערב רב של ירקות בתבנית מלמטה - ממש אין פה איפה לטעות. ראש השנה, חכה אנחנו באיםעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם27/09/1607:34 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :
לירקות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). כל הירקות האלה תכף ייכנסו לתבנית|צילום: דרור עינב, mako אוכל את תפוחי האדמה חותכים לטריזים|צילום: דרור עינב, mako אוכל2מניחים את העוף (קשור או לא, לא חובה) בתבנית צלייה על רשת ומייבשים אותו בעזרת מגבות נייר חד-פעמיות. מכניסים לתוך פתח העוף חצי לימון וכמה גבעולי תימין (לא חובה). מסדרים את כל הירקות בתבנית ומערבבים עם מלח ומעט מאוד שמן. 3מערבבים את השמן, הדבש, הסויה, המלח ומיץ התפוחים, ומושחים את העוף. טיפה שמן, קצת מלח, וערבוב|צילום: דרור עינב, mako אוכל מושחים את העוף יפה יפה|צילום: דרור עינב, mako אוכל4צולים את העוף עם החזה למטה על הרשת, כשמתחת התבנית עם הירקות, למשך רבע שעה. מוציאים, הופכים מושחים בעוד קצת תערובת דבש וסויה. 5מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות, עד שהעוף מוכן. 6מצננים מעט לפני החיתוך. והנה הוא במלוא תפארתו|צילום: דרור עינב, mako אוכללבלוג של עידית -טעים! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |