אוכל
אוכל

עוף צלוי בתנור עם ירקות

מכינים עוף צלוי לחג? המלצה שלנו: שיהיה העוף הזה. עם רוטב של סויה, דבש ומיץ תפוחים וערב רב של ירקות בתבנית מלמטה - ממש אין פה איפה לטעות. ראש השנה, חכה אנחנו באים

|mako אוכל| פורסם07:34
עוף צלוי (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.4153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • עוף שלם במשקל כקילו וחצי
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • מעט מים או מיץ תפוחים
  • חצי לימון לאפייה

לירקות:

  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
  • בטטה גדולה מאוד, חתוכה לקוביות
  • 5-6 תפוחי אדמה, חתוכים לטריזים
  • חצי ראש שום, מופרד לשיניים (על קליפתן)
  • כמה ענפי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).

עוף צלוי - הירקותכל הירקות האלה תכף ייכנסו לתבנית|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוף צלוי - חותכים את תפוחי האדמהאת תפוחי האדמה חותכים לטריזים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2מניחים את העוף (קשור או לא, לא חובה) בתבנית צלייה על רשת ומייבשים אותו בעזרת מגבות נייר חד-פעמיות. מכניסים לתוך פתח העוף חצי לימון וכמה גבעולי תימין (לא חובה). מסדרים את כל הירקות בתבנית ומערבבים עם מלח ומעט מאוד שמן.

3מערבבים את השמן, הדבש, הסויה, המלח ומיץ התפוחים, ומושחים את העוף.

עוף צלוי - ממליחים את הירקות שבתבניתטיפה שמן, קצת מלח, וערבוב|צילום: דרור עינב, mako אוכלעוף צלוי - מברישים את העוףמושחים את העוף יפה יפה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4צולים את העוף עם החזה למטה על הרשת, כשמתחת התבנית עם הירקות, למשך רבע שעה. מוציאים, הופכים מושחים בעוד קצת תערובת דבש וסויה.

5מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות, עד שהעוף מוכן.

6מצננים מעט לפני החיתוך.

עוף צלוי - מוכןוהנה הוא במלוא תפארתו|צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו מרק עוף, אבל מליגה אחרת

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il