אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

חמוצים יפניים מהירים

רוצים חמוצים ביתיים עוד היום? קבלו מתכון לירקות מוחמצים בסגנון יפני שלא צריך לחכות בשבילם יותר משעתיים. רק לחתוך, לערבב ולהעביר לצנצנת

|mako אוכל| פורסם09:16
חמוצים יפניים (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:4.556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 פלפלים, חתוכים לרצועות
  • 2 מלפפונים, פרוסים דק
  • צנון גדול, פרוס דק
  • 2 לפתות בינוניות פרוסות דק
  • גזר, פרוס דק
  • 1/4 כרוב, חתוך דק לשערות
  • 1/2 שורש ג'ינג'ר, פרוס דק
  • כף שומשום שחור או לבן

להכנה ולמשרה:

  • כוס סוכר

  • כוס מים
  • כוס חומץ אורז
  • כוס חומץ בן יין (רצוי אדום)
  • כוס יין לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה, מפזרים מעל את הסוכר וממתינים 5 דקות.

2בינתיים, מערבבים היטב את המים, 2 סוגי החומץ, היין, רוטב הסויה ושמן השומשום בקערה נפרדת.

3יוצקים את הנוזלים על הירקות ומאפשרים להם לכסות את כל הירקות.

4מעבירים את הירקות לצנצנת ריקה ונקייה, ומכסים בנוזלים. סוגרים ושומרים לפחות למשך שעתיים.* מגישים בקערית יפה עם שומשום מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מנה חמה ביתית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il