אוכל
אוכל
מוקפץ צמחוני

שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים

המנה הכי ביתית וטעימה שיש, שכל ילד ישמח למצוא על השולחן כשהוא חוזר מבית הספר. שעה אחת וגם אתם מסודרים לצהריים

|קיקומן| פורסם06:18
Rating:4.4124reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 12 שוקי עוף
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 בצלים קלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
  • 4 כפות שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את רוטב הסויה עם מיץ התפוזים, הדבש והפלפל השחור.

2חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1 ס"מ, פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ואת הצ'ילי לפרוסות דקיקות.

3מחממים את השמן מעל להבה בינונית בסיר רחב, מעבירים את השוקיים לסיר, משחימים אותם מכל צדיהן ומוציאים אותן בעזרת מלקחיים לקערה.

4מוסיפים לסיר את הבצל ומאדים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי ומבשלים כדקה נוספת.

5מוספים לסיר את תערובת רוטב הסויה, מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות.

6מחזירים את השוקיים לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 25-30 דקות.

7מעבירים את השוקיים לצלחת הגשה יחד עם הרוטב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il