אבטיח ננסי (צילום: Philip Nealey, GettyImages IL)
זו גם דרך לאכול אותו | צילום: Philip Nealey, GettyImages IL

הם נראים בדיוק כמו האבטיחים ממטבחי הצעצוע של הילדים, אבל הם אמיתיים לגמרי והם אפילו לא פרי של הנדסה גנטית. פפקויינו האבטיחים הזעירים בעולם, מגיעים בבשלותם לגודל של שלושה סנטימטר, אולם מלבד הגודל הם אוחזים כמעט בכל התכונות של האבטיח המוכר לכולנו.
הזן הננסי החדש התגלה על ידי מהנדסי מזון הולנדים ששהו בדרום אמריקה, ההולנדים מיהרו לייבא את הזן לארצם שם הם המשיכו לפתחו בחממות.
הפפקויינו דומים במיוחד לזן הנקרא all sweet"" (שפחות ופחות רואים בארץ) אבטיח בעל צורה אובלית מוארכת, שמשקלו נע בין 10 ל-16 קילוגרם וקוטרו מגיע עד ל-40 ס"מ. 

אבטיח קטן (צילום: getty images)
בשבילו לא צריך לפנות מדף במקרר | צילום: getty images


הפפקויינו אומנם מזכיר את בן דודו הגדול בתכונותיו הבוטניות ובצורה, אולם טעמו אינו ממש מתוק, מרקמו פריך יותר – דומה לשל מלפפון והתוך שלו בהיר יותר. ניתן לאכול אותו כחטיף או כמתאבן, לנשנש כמו זיתים, לשלבו בסלט קיצי, להקפיץ במחבת, או להכין ממנו סורבה.
האנגלים חובבי החידושים הקולינריים מיהרו לאמץ לחיקם את הזן החדש והוא מסתמן ככוכב עולה בקרב השפים של המסעדות המובילות.
אלינו, האבטיח הליליפוטי טרם הגיע, בינתיים אנחנו שמחים להסתפק באבטיחים האישיים (שכבשו את השוק הישראלי לפני כמה שנים) או באבטיחים מגרסת המקור הגדולה והאהובה שהחלו לחזור למדפים אחרי היעדרות ארוכה.
הלהיט הקודם באנגליה עגבניה שלא מרטיבה את הסנדוויץ'