אין תמונה
הספר. גם לאהרוני הייתה יד ורגל
הספר: "לסעוד", דונה היי, הוצאת כנרת. 200 עמודים, 134 מתכונים. עריכה קולינרית: ישראל אהרוני. מחיר: 128 שקלים.

המתכונים: פיוז'ן. אוכל אסייתי, דגים, פירות ים, גריל, נגיעות איטלקיות, המון קינוחים, קוקטיילים ועוד. רוב המתכונים בספר מעוררים חשק, לא מסובכים, והוראות ההכנה ברורות. מכיוון שבכל זאת יש מתכונים שמצריכים כלים מיוחדים, ירקות או תבלינים שלא נמצאים בכל מטבח או סופר – כדאי לקרוא את המתכון טוב טוב לפני שמתחילים.

מבנה: הספר מחולק לפי סוגי אירוח (גריל, ארוחת צהריים בגינה, ארוחת ערב כפרית וכו') ולא סוגי מנות (ראשונה, עיקרית, קינוח), מה שמקשה על חיפוש ממוקד של מתכונים. בתחילת כל פרק יש מבוא המסביר את תורת האירוח הספציפי, את הציוד הנדרש לו ואת המרכיבים המתאימים. בסוף כל פרק מוצעים מספר תפריטים מגוונים לאירוח ולפי מספר אנשים.

עיצוב: "לסעוד" הוא ספר יוצא דופן ביופיו. המנות יפהפיות, הצילומים איכותיים ויצירתיים, מדויקים ומעוררי תיאבון. חבל רק שהרבה מהם קיבלו כיתובים לא נכונים, של המנות הלא מתאימות.

עריכה ונוחות שימוש: יופיו של הספר לא מכסה על המחסור בעריכה לשונית ובהגהה ועל האינדקס החסר. נכון, יש אינדקס אלפאביתי, אבל אין אינדקס לפי סוג מנה – מה שאומר שאם אתם מחפשים רעיונות לקינוחים, הספר לא נותן לכם שום דרך למצוא אותם במרוכז. חוץ מזה, תפסנו את האינדקס בחוסרים אקראיים (סלט השומר והזיתים, למשל, לא מופיע משום מה תחת הערך "שומר"). לעומת זאת, מילון המונחים בסוף הספר סייע לנו, ומצאנו אותו אינפורמטיבי ונוח לשימוש.

אין תמונה
כבש מצופה על קוסקוס, מתוך הספר. מנה מרשימה ולא מסובכת בכלל

מתכון ניסיון:

כבש מצופה בזיתים עם סלט קוסקוס (מתוך הפרק "ארוחות על השטיח האדום")

המרכיבים (4 מנות):

750 גרם סינטה כבש
חצי כוס זיתים ירוקים
שתי כפיות קליפת לימון מגורדת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה

לסלט קוסקוס:
כוס וחצי קוסקוס
כוס וחצי ציר ירקות רותח
שתי כפות שמן זית
שני בצלים פרוסים
200 גרם שעועית ירוקה נקייה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
שליש כוס צלפים קצוצים גס
שתי כפות מיץ לימון

הוראות הכנה:

1. מנקים את הכבש מהגידים והשומן שנותרו. קוצצים את הזיתים דק מאוד ומערבבים עם קליפת הלימון, הפטרוזיליה והנענע.

2. מורחים את התערובת על הכבש ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.

3. מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות או עד שהכבש מבושל דיו.

4. להכנת סלט הקוסקוס מניחים את הקוסקוס והציר הרותח (אני השתמשתי במים עם כף אבקת מרק עוף) בקערה ושמים בצד עד שהציר נספג (אני שמתי בקערה מכוסה חמש-שש דקות ואז הורדתי את המכסה ונתתי לו עוד חמש דקות).

5. מחממים שמן במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים כחמש דקות או עד שהם מזהיבים מעט.

6. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הצלפים ומיץ הלימון ומבשלים 4 דקות. מוסיפים את הקוסקוס ומבשלים עד שהכל מחומם לגמרי.

7. להגשה: מניחים את הקוסקוס על צלחות הגשה. פורסים את בשר הכבש לפרוסות עבות ומניחים מעל הקוסקוס. מגישים עם פלחי לימון.

מבחן התוצאה: מנה קלה להכנה ומשובחת בטעמיה. האסתטיקה שלה בהחלט מרשימה, ודומה שאפשר להחליף את הכבש גם בחזה עוף או בפרגית והיא עדיין תצא מוצלחת.

מדד הכתמים: 8.

שורה תחתונה: לגמרי שווה את המחיר.

>> והנה כמה מתכונים של פסטות חגיגיות במיוחד