הנה כמה דברים נחמדים לעשות עם שקדים, חוץ מלכרסם אותם כמו שהם, שגם זו כמובן אופציה לא רעה בכלל. מתכונים של מיכל וקסמן. 

אין תמונה
פריחת השקדייה. מראה מקסים

שקדים במי מלח

מי שאכל שקדים כאלה בדוכנים בשווקים יודע כמה הם טעימים בפריכותם הרעננה. מראה וזמינות של שקד רגיל עם טעם ומגע של שקד ירוק שמתבגר לאיטו. הכי קל בעולם להכין אותם. וגם לחסל אותם.

המרכיבים:
2 כוסות שקדים לא קלויים עם הקליפה
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות גדושות של מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את המלח במים הרותחים עד שהמלח נמס כולו.

2. מוסיפים את השקדים. מכסים ומשאירים לילה בתמיסת מי המלח.

3. מסננים. שומרים את השקדים בתמיסה נקיה של 1 כוס מים פושרים עם 1 כפית מלח. כרסום נחמד ביותר כליווי לאלכוהול או סתם כחטיף אחה"צ.

אין תמונה
השקד הישראלי. מעדן בריא

שקדים קלויים בקארי אדום

הפיצוחיות של שקד קלוי עם טעמי השום-ג'ינג'ר-צ'ילי, תבליני משחת קארי, מתחברים לכרסום נחמד מאוד, עם או בלי אלכוהול. את משחת הקארי האדומה אפשר לקנות במעדניות או על מדפי המוצרים האסיאתיים ברוב הסופרמרקטים. המשחה הזאת נשמרת חודשים במקרר ויש המון מה לעשות איתה. מבטיחה מתכונים מורחבים לקארי של עוף, דגים וירקות ממש בקרוב.

 המרכיבים:
1 כוס שקדים לא קלויים עם קליפה
1 כפית גדושה משחת קארי אדום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השקדים עם הקארי עד שהם מכוסים היטב במשחה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.

2. קולים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים יבשים ופריכים. אם הם עדיין לחים צולים 5 דקות נוספות. היזהרו שלא ישרפו השקדים. אפשר תמיד להנמיך מעט את החום ולצלות כמה דקות נוספות.

3. שומרים בצנצנת אטומה. מגישים ככרסום ליד הדרינק או סתם מול הטלויזיה בערב גשום.

פסטה ברוטב שקדים, שום ואפונה

הרעיון לצרף שקדים לפסטה היה של מעצב-העל, לכל הדעות איש רב יצירתיות. מה שיצא הוא מין רוטב לבן, עבה ומתקתק שהוא גיוון מעניין לרטבי שמנת-חמאה-גבינות למיניהם. 

המרכיבים:
1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה
1 כוס שקדים מולבנים (ללא קליפה) לא קלויים
3/4 כוס מים רותחים
2 שיני שום כתושות או קצוצות קטן מאוד
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס פרמזן מגוררת
1 כוס אפונה עדינה קפואה שהופשרה במים וסוננה
קורט נדיב של מלח

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים לבישול הפסטה, ממליחים ומבשלים על פי הוראות היצרן על העטיפה.

2. במעבד מזון טוחנים את השקדים עם המים הרותחים.

3. בסיר גדול, שיכול להכיל בהמשך את הפסטה עם הרוטב, מחממים שמן זית ושום. מטגנים חצי דקה. נזהרים לא לשרוף את השום. מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את תערובת השקדים והמים ומערבבים. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שכל החמאה נמסה. מביאים את התערובת לרתיחה מתונה ומבשלים דקה או שתים. מנמיכים את האש על פי הצורך עדי שלא ישרפו השקדים. מוסיפים פרמזן ואפונה. מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ממי הבישול ומוסיפים אל הרוטב. מערבבים לכיסוי אחיד של הפסטה ומגישים מיד עם עלי נענע קצוצים מפוזרים מעל ועוד פרמזן מגורר.

עוגת פירות יבשים (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
עוגת פירות יבשים | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת פירות יבשים ושקדים

המרכיבים (לתבנית איגליש קייק):
3/4 כוס תמרים מגולענים, עדיף מג'הול
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס צימוקים קטנים
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס רום (אם אין מוסיפים עוד 1/2 כוס מיץ תפוזים)
3/4 כוס שבבי שקדים מקולפים ולא קלויים
125 גרם חמאה רכה
1/2 כוס + 1 כף סוכר
2 ביצים טרופות
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3/4 כוס חלב 3% שומן

אופן ההכנה:

1. לילה לפני אפיית העוגה: קוצצים את הפירות היבשים לקוביות. מערבבים אותם עם רום ומיץ תפוזים ומשרים לילה בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר.

2. ביום האפייה: מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח לתוך קערה ומערבבים.

3. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית בהירה ותפוחה.

4. מוסיפים ביצים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה.

5. מנמיכים למהירות הקצפה נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב. מתחילים ומסיימים בקמח.

6. מוסיפים את הפירות היבשים שהושרו לילה ואת שבבי השקדים. מקפלים לתוך התערובת בעזרת מרית.

7. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ארוכה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מקררים בתבנית.

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?