אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט

נוף מכינה לנו מנה לשבת: קישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת

|mako אוכל| פורסם08:35
קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 15 קישואים קטנים
  • 2 תפוחי אדמה
  • כוס בורגול גס
  • כפית בהרט
  • כפית מחוקה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • ליטר וחצי יוגורט
  • 600 מ"ל מים
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 3 שיני שום, כתושות
  • כפית נענע יבשה
  • שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים מעט את הבורגול. מוסיפים כוס מים, מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהמים נספגים בבורגול (כחמש דקות). מורידים מהאש ומניחים בקערה על מנת שהבורגול יתקרר.

2מרוקנים את הקישואים (אפשר להשתמש בקישואן או בכלי שבערבית נקרא "מוקחאף" או "מואאחאף"). ממלאים את הקישואים המרוקנים בתערובת הבורגול עד 3/4 גובה, כלומר משאירים רבע מהקישוא ריק.

3מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות שבעזרתן סוגרים את הפתח של הקישוא (על מנת שהבורגול לא יצא בבישול החוצה לתוך הרוטב).

4מורחים בעזרת הידיים את הקישואים בשכבה נדיבה של שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220. אופים עד שצד אחד של הקישואים משחים, הופכים וממשיכים להשחים גם את הצד השני - זה תהליך קצר, 5 דקות בסך לשני הצדדים ביחד.

5מנחים בסיר עם תחתית עבה את היוגורט, המים והקמח, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שכל הקמח נבלע ואין גושים. עושים זאת כשהאש מכובה.

6מדליקים את האש על גבוה, ומערבבים כל הזמן (אסור לעזוב אחרת היוגורט יתפרק), עד שהמרק מבעבע ומגיע לרתיחה. מנמיכים את האש ומכניסים את הקישואים פנימה, מבשלים את הקישואים (ללא מכסה) כחצי שעה. מתבלים את המרק בעוד קצת מלח, שום חי וכתוש ובנענע יבשה. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר אכלנו סלמון ופילאף של אבי ביטון
>> עוגיות על מקל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il