
המצרכים :ל-12 יחידות:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז לפי ההוראות על גבי האריזה. 2מכינים את המילוי: קוצצים פטרוזיליה, כוסברה, סלרי (כולל העלים) ובצל, כותשים שום ומערבבים עם האורז המבושל והבשר הטחון, שמן זית ותבלינים. 3מכינים את המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לשניים, ואז חותכים כל חצי תפוח אדמה לאורכו כמעט עד הסוף, כך ששני החלקים נשארים מחוברים בקצה, ובעצם יוצרים מעין "כיס" שאליו ייכנס המילוי. יוצרים קציצות מהמילוי ודוחסים לתפוחי האדמה החצויים. 4מחממים שמן לטיגון עמוק. 5מכינים שתי צלחות - אחת עם קמח ואחת עם ביצים טרופות ומלח. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בצלחת הקמח, אחר כך בצלחת הביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות, עד להשחמה. 6מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום, קוצצים את הסלרי (עם העלים) ומגררים את העגבניות בפומפייה. מטגנים בשמן זית בסיר רחב. 7מוסיפים לסיר את התבלינים ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את קציצות המפרום. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |