אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

מפרום תפוחי אדמה

לא שיש לנו איזשהו רצון להיכנס למלחמת עדות, אבל לא יעזור כלום - מפרום זאת אם כל הקציצות: מעטפת מטוגנת של תפוח אדמה, מילוי עסיסי ובשרני, רוטב אדום חרפרף. מה יש לא לאהוב?

|mako אוכל| פורסם07:00
מפרום במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.5225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

ל-12 יחידות:

  • 6 תפוחי אדמה, קלופים
  • כוס קמח (בפסח: קמח מצה)
  • 2 ביצים
  • מלח
  • שמן לטיגון

למילוי:

  • כוס וחצי אורז פרסי
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כף ראס אל חנות
  • מלח

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 5 גבעולי סלרי
  • 3 עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • מלח
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז לפי ההוראות על גבי האריזה.

2מכינים את המילוי: קוצצים פטרוזיליה, כוסברה, סלרי (כולל העלים) ובצל, כותשים שום ומערבבים עם האורז המבושל והבשר הטחון, שמן זית ותבלינים.

3מכינים את המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לשניים, ואז חותכים כל חצי תפוח אדמה לאורכו כמעט עד הסוף, כך ששני החלקים נשארים מחוברים בקצה, ובעצם יוצרים מעין "כיס" שאליו ייכנס המילוי. יוצרים קציצות מהמילוי ודוחסים לתפוחי האדמה החצויים.

4מחממים שמן לטיגון עמוק.

5מכינים שתי צלחות - אחת עם קמח ואחת עם ביצים טרופות ומלח. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בצלחת הקמח, אחר כך בצלחת הביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות, עד להשחמה.

6מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום, קוצצים את הסלרי (עם העלים) ומגררים את העגבניות בפומפייה. מטגנים בשמן זית בסיר רחב.

7מוסיפים לסיר את התבלינים ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את קציצות המפרום. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il