אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

דניס צלוי עם סלט עדשים וירקות קלויים

אם תשאלו אותנו, דגים זה קיץ וקיץ זה דגים. אז מה עושים? לוקחים פילה דניס, מצמידים לו סלט עדשים מרענן ומזמינים אנשים אהובים. תאמינו לנו ולאבנר לסקין, כולם הולכים לצאת מרוצים

|mako אוכל| פורסם07:31
דניס צלוי עם סלט עדשים וירקות קלויים  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.237reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פילה דניס עם העור ללא עצמות
  • 2 כוסות עדשים שחורות
  • 2 פלפלים אדומים ומתוקים, קלויים וחתוכים לרצועות
  • חצי סלסלת עגבניות שרי, חצויות ואפויות בתנור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • צרור עלי בזיליקום קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית לשימון הדג
  • חצי כוס שומשום מעורבב עם כפית מלח ים וחצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מוחלט.

2מחממים תנור לחום הכי גבוה (מומלץ גריל עם טורבו).

3מערבבים היטב בקערה את הפלפלים, עגבניות השרי, הפטרוזיליה, הבזיליקום, המלח, הפלפל, שמן הזית, הבלסמי והלימון. מניחים בצד.

4מורחים את שמן הזית על שני צדי הפילטים וטובלים כל אחד מהם בתוך השומשום, כך שיהיו שיהיו מצופים היטב. מסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל הפילטים. מכניסים לתנור ל-5 דקות.

5מוסיפים את העדשים לקערה עם הירקות ועשבי התיבול ומערבבים היטב.

6מוציאים את הדג מהתנור, מניחים ערימה של עדשים בצלחת הגשה ומעליהם את פילה הדניס הצלוי. מגישים מיד.

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול וירקות קלויים

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il