אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות דגים של סמדי בומבה

סמדי בומבה מפנקת עם ארוחת שישי שמורכבת מקציצות דגים צרובות על מחבת פסים, רוטב צרמלה פיקנטי וקטלני ותוספת של ירקות מוקפצים עם עדשים. רק למזוג כוס יין ולהסתער

|mako אוכל| פורסם07:36
קציצות דגים של סמדי בומבה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.236reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג נסיכת הנילוס
  • 200 גרם דג טונה
  • חצי חבילה כוסברה, קצוצה
  • 3 שיני שום
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

לעדשים והירקות:

  • 1-2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • 3-4 פטריות טריות
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • מעט שמן זית, להקפצה
  • 1 כף יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב צרמלה:

  • חצי חבילה כוסברה, קצוצה
  • חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כף אריסה
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • מלח
  • כף שמן זית

אופן ההכנה:

1משרים את הדגים כשעה במים עם חצי כפית מלח. מסננים ושוטפים טוב.

2טוחנים את הדגים עם שאר מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומניחים במקרר לשעה, לאיחוד טעמים ולהתייצבות.

3מבשלים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.

4חותכים את הגזר והקישוא לג'וליאנים (מקלות דקיקים), חוצים את הפטריות וקוצצים את הבצל הירוק. מקפיצים את כל הירקות קלות במעט שמן במחבת חמה כ-4 דקות, עד שהם מתרככים. לקראת הסוף מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

5מוסיפים את העדשים להקפצה קלה ומכבים את האש.

6מכינים את רוטב הצרמלה: קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומניחים בקערה יחד עם האריסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

7מלהיטים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד. מגישים עם העדשים והרוטב.

>> בשבוע שעבר למדנו מתום פרנץ מה זה ארוחת שישי בקלאסה

>> מתכונים לכל השבוע מחכים לכם כאן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il