אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

זוקיני ממולא ג'ריש ולבנה

כשאנחנו חושבים ממולאים, ישר עולה לנו תמונה של פלפלים מתפקעים, שוחים בבריכה של רוטב סמיך. אז לא הפעם: נוף מכינה את הממולאים הכי לא כבדים שיש, במילוי עדין, רענן ונפלא של ג'ריש, לבנה, אגוזי מלך ובצל ירוק

|mako אוכל| פורסם07:42
קישואים ממולאים חלביים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • זוקיני בסגנון סושי ערבי
  • 8-9 יחידות זוקיני
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-5 ענפי תימין

למלית:

  • כוס בורגול דק (ג'ריש)
  • 500 גרם לבנה
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • רבע כוס נענע קצוצה
  • קורט מלח

לקישוט:

  • עלי נענע טריים
  • אגוזי מלך, חצויים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-250 מעלות.

2פורסים את הזוקיני לאורכם ומסדרים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. משמנים במעט שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין. אופים כ-20 דקות, עד שהזוקיני משחימים מעט ומתרככים. מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר.

3משרים את הבורגול במים עד ס"מ מעל לגובה הבורגול כ-15 דקות. כשהגרגירים רכים וכל המים נספגים בבורגול מערבבים פנימה את הלבנה, האגוזים, הבצל הירוק והנענע. טועמים את המלית ומתקנים תיבול בעזרת מלח.

4יוצרים אליפסות קטנות מהמלית, מניחים בקצה של פרוסות הזוקיני ומגלגלים. אם הקישוא רחב, פרוסה אחת תספיק. אם לא, מחברים שתי פרוסות בחפיפה. מסדרים את הגלילות בצלחת הגשה, זולפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי נענע טריים ובחצאי אגוזים.

>> בשבוע שעבר הכנו מסחן מהאגדות
>> והנה אמפנדס בשר מהליגה של הגדולים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il