
מקלובה כרובית של נוףבמקלובה הזאת אמנם אין בשר, אבל זה לא עושה אותה פחות עשירה, ובטח שלא פחות טעימה. הכרובית הבשרנית, השום והתבלינים הופכים אותה למנה מקורית נהדרת, וכן, אנחנו רוצים אותה על שולחן השבת שלנו בבקשה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את האורז במי ברז כ-15 דקות. 2בינתיים מחלקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה. מטגנים את שיני השום בשמן העמוק עד שהן מזהיבות מעט ומניחים בקערה בצד. 3מסננים את האורז ומוסיפים אליו את התבלינים ושמן הזית. 4מסדרים את הכרוביות והשום בתחתית הסיר, מכסים באורז ומוסיפים את הציר בזהירות. מכסים את הסיר ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שכל המים נספגים באורז. 5מניחים לסיר לעמוד מכוסה ולהזיע 10 דקות לפחות, והופכים את המקלובה על צלחת הגשה. *מומלץ להגיש לצד סלט ערבי קצוץ. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |