
גולאש של תום פרנץאחרי שנים ארוכות של היכרות עם המנה ההונגרית האולטימטיבית, תום פרנץ מצליח לפצח את הנוסחה לגולאש מנצח, רך וטעים במיוחד. ובטח תשמחו לשמוע שהוא ממש, אבל ממש לא מסובך להכנה![]() צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
הגולאש - תבשיל של קוביות בקר עם בצל, פלפל אדום או גמבה ופפריקה - הוא אמנם סמל המטבח ההונגרי, אבל הוא פופולרי בכל מרכז אירופה וגם אני גדלתי עליו בגרמניה. הפשטות של הכנתו הפכה אותו לאוכל ביתי נפוץ מאוד, וכאן אני מציע לכם את הדרך הפשוטה והמהירה להכין אותו בגרסה הטעימה ביותר. אני אוהב להגיש את הגולאש על מצע אורז לבן טוב, שיספוג את הרוטב העשיר. ואת מה שהאורז לא עושה – תעשה בכיף החלה. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים את הבצל והשום. אם הפטריות גדולות מדי - חותכים אותן לרבעים. אם הן ממש קטנות משאירים אותן כמו שהן. חותכים את הפלפלים לקוביות של 2 ס"מ. 2מחממים חצי מכמות השמן בסיר שמתאים לכיריים ולתנור. מטגנים את קוביות הבשר בסבבים, עד שהן זהובות מכל הצדדים (בערך 5-6 דקות). מעבירים לקערה ושומרים בצד. 3מוסיפים את שאר השמן לסיר. מוסיפים בצל, שום, פטריות ופלפל אדום ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הבשר פנימה. מוסיפים קמח ופפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים כדקה. מוסיפים קורט סוכר ואת הקימל הטחון ועלי הדפנה. 4מוסיפים פנימה תוך כדי ערבוב את הציר. קוצצים את העגבניות ומוסיפים גם אותן עם נוזלי השימור. מכסים ומביאים לרתיחה. טועמים, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומעבירים לתנור החם (אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים קצת ציר). אופים שעתיים עד שהבשר רך מאוד (אם מכינים לשבת אפשר גם להעביר לפלטה). 5מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה. מגישים את הגולאש על מצע אורז חם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. * המתכון יעבוד נהדר גם עם אורז בסמטי ואורז יסמין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |