אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

פילה סלמון ופילאף ירקות שורש

השבוע בשולחן לשבת השף אבי ביטון יוצא קצת מהמסגרת הבשרית ומביא לכם מנת דג ופילאף עם גזר, בצל ותרד שתסדר לכם קומפלט את הארוחה המשפחתית

|mako אוכל| פורסם07:00
פילה סלמון ופילאף ירקות שורש (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.584reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לפילאף:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 2 כוסות עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • 10 פטריות, קצוצות דק
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • כפית אורגנו יבש

לסלמון:

  • 6 פילטים של סלמון, במשקל של 250 גרם כל אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 ענפי תימין
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מכינים את הפילאף: מחממים סיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים. מוסיפים את שאר הירקות.2. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן.

3יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

4מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

5מכינים את הדג: מערבבים את כל חומרי הסלמון (למעט הדג עצמו) בקערה קטנה, ומעסים את הדג בתערובת. מעבירים את הנתחים לרשת צלייה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות. מכבים את התנור ושומרים שם את הדג עד להגשה.

6כשהפילאף מוכן, מגישים עליו את פילה הסלמון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il