קוסקוס טריפוליטאי (צילום: דרור כץ)
מתים על קוסקוס חם, אבל באוגוסט? | צילום: דרור כץ
סלט קוסקוס ים תיכוני

המרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
3 כפות לימונים כבושים קצוצים לקוביות קטנות
20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
4 שיני שום פרוסות
3 כפות כוסברה קצוצה דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
ענף תימין מפורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מחצי לימון
2 כפות עריסה

לרוטב עריסה:
1 שן שום קצוצה
חצי כפית כוסברה קצוצה
1 כפית חומץ טבעי
רבע כפית כמון טחון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.

2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3. מערבבים את יתר החומרים יחד ומניחים בקערת הגשה.

4. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בכלי נוסף בצד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס ים תיכוני

סלט קוסקוס ים תיכוני (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
סלט קוסקוס ים תיכוני. קר אך משביע | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

סלט קוסקוס ופירות יבשים

המרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
6 תאנים מיובשות
6 משמשים מיובשים
2 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולי בצל ירוק
כף עלי נענע קצוצים
כף גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מלימון אחד
קורט מלח ופלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.

2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3. את הפירות המיובשים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים את יתר החומרים.

4. משהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס ופירות יבשים

סלט קוסקוס מלא ופירות יבשים (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
סלט קוסקוס עם פירות יבשים. תאנים, משמשים ומלא כל טוב | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

סלט קוסקוס של בריאות

מרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
1 סלק אדום טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
1 גזר טרי קלוף חתוך לסלילים דקיקים
חצי חבילת נבטים עבים
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 צנוניות קצוצות
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
300 גרם טופו חתוך לקוביות

מרינדה לטופו:
כף סויה מתוקה
כף מירין
רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ
3 טיפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור טחון טרי

סלט קוסקוס של בריאות (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
סלט קוסקוס בריאות. חסידי טופו, חשבנו עם עליכם | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו.

2. מניחים בקערה את הקוסקוס, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית.

2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד.

4. מפזרים מעל את נתחי הטופו ומגישים קר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קוסקוס של בריאות

>> והנה עוד סלט קיצי שאתם פשוט חייבים לנסות